- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Dobar je osećaj“: Šta Obama radi u Beloj kući

© AP Photo / Carolyn KasterBarak Obama i Džozef Bajden
Barak Obama i Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
Pratite nas
Prvi put otkako je napustio funkciju predsednika Sjedinjenih Država, Barak Obama se vratio u Belu kuću, da bi sa svojim nekadašnjim potpredsednikom Džoom Bajdenom, promovisao obamaker, zakon koji je trebalo da omogući Amerikancima pristupačnu zdravstvenu zaštitu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Barak Obama je dobio ovacije tokom svog govora o tzv. obamakeru, povodom 12. godišnjice tog zakona koji je obeležio njegovu službu. "Dobar je osećaj ponovo biti u Beloj kući", rekao je Obama.
Pre nego što se obratio prisutnima, Obama se našalio, zahvalivši "potpredsedniku Bajdenu" i ukazavši na promene u Beloj kući, prenosi RTS.
"Izgleda da pripadnici tajne službe sada moraju da nose naočare 'Avijator'. Nejvi mes (odgovorni za ishranu u Beloj kući) zamenjen je Baskin-Robinsom (sladoled i slatkiši). Video sam mačku koja trči unaokolo, a garantujem da Bo i Sani ne bi bili srećni zbog toga", rekao je Obama, misleći na svoje pse.
Bivši predsednik je ukazao da je obamaker primer zbog čega se uopšte postaje predsednik.
"Nije poenta da popunimo stolicu i da se grčevito držimo moći. Trebalo bi ovo da radimo da bismo uneli promenu u živote ljudi koji su nas ovde postavili", rekao je Obama, pre nego što je predstavio aktuelnog predsednika Džoa Bajdena.
"Zovem se Džo Bajden i ja sam potpredsednik Baraka Obame", rekao je Bajden, izazvavši smeh u kabinetu.
Da podsetimo, Bajden je nedavno greškom oslovio svoju suprugu Džil kao potpredsednicu SAD u Obaminoj administraciji.
"Biti ovde s tobom budi mnoge lepe uspomene", rekao je Bajden Obami.
"Budimo iskreni, Zakon o dostupnosti zdravstvene zaštite dobijao je različite nazive, ali obamaker je najprihvatljiviji", rekao je Bajden najavivši uredbe koje će olakšati pristup zdravstvenoj nezi, koje je zatim i potpisao.
"Sa ovim promenama, procenjujemo da će 200.000 Amerikanaca koji trenutno nemaju osiguranje, to osiguranje dobiti. Gotovo milion Amerikanaca će imati jeftinije osiguranje", naveo je Bajden.
Barak Obama je bio predsednik SAD u dva mandata, od 2007. do 2017. godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala