- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čolo je „parkirao autobus“ – neuspešno /foto/

© AP Photo / Dave ThompsonŠpanski trener Dijego Simeone – Atletiko Madrid
Španski trener Dijego Simeone – Atletiko Madrid - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
Pratite nas
Atletiko Madrid, predvođen trenerom Dijegom Simeoneom, nije uspeo u nameri da ostane neporažen u Mančesteru protiv Sitija, iako je od prvog minuta „parkirao autobus“ ispred gola Jana Oblaka.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Znalo se da Madriđani neće imati mnogo loptu u nogama, ali ono što su prikazali na Etihadu nije vredno pohvale, već samo kritike jer su se sve vreme branili sa 11 fudbalera.
Simeone je trener koji se drži pravila „cilj opravdava sredstvo“, i bio je spreman da svih devedeset minuta ne napada, te da se disciplinovanom igrom odbrani od naleta Sitija.
S obzirom na sistem koji je izgradio u prethodnoj deceniji na klupi Atletika, znalo se da su jorgandžije u stanju da odole verovatno najproduktivnijem napadu na svetu, ali nisu uspele u tome – i mnogima je drago.
U jednom trenutku utakmice svih deset fudbalera, plus golman, bili su u sopstvenom kaznenom prostoru što dovoljno govori o taktici „parkiranja autobusa“.
Verovatno prvi koji je to implementirao bio je Žoze Murinjo sa Interom protiv jednog najboljih timova svih vremena, Barselone s kraja pretprošle i početkom prošle decenije, ali takva taktika ne prolazi uvek i češće se dešava da odbrane popuste.
To se desilo i u Mančesteru u 70. minutu kada je Foden pronašao De Brujnea, a ovaj udarcem u dalji ugao pogodio za 1:0.
Koliko je Atletiko bio inferioran govori podatak da nisu uputili nijedan udarac ka golu Edersona.
Za više od devedeset minuta igre gosti iz Madrida nisu zapretili, pritom su primili gol i „autobus“ ispred gola Jana Oblaka nije dao rezultat.
Mnogi će reći da zaostatak nije veliki, ali Atletiko će morati da se otvori u revanšu, a to će samo otvoriti više prostora za Gvardiolin Siti, te su šanse Španaca minimalne.
Revanš se igra 13. aprila na stadionu „Vanda Metropolitano“.
Siti „slomio“ Atletiko, Liverpul jednom nogom u polufinalu /video/
Hrvati ga nazivaju nacionalistom, a on poručuje: „Rodio sam se u Republici Srpskoj Krajini!“ /foto/
Da li traženi Srbin konačno odlazi iz Rima?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala