- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Berlin: Podržaćemo održive odluke na pregovorima o Ukrajini

© Sputnik / SputnjikNemačka zastava
Nemačka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
Pratite nas
Berlin pozdravlja nastavak pregovora Rusije i Ukrajine i podržaće održive odluke, saopštila je pres-služba nemačke vlade.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U principu vidimo i pozdravljamo činjenicu da će Moskva i Kijev nastaviti da vode pregovore – nedavno, bukvalno juče, uprkos ozbiljnim dešavanjima u ukrajinskom gradu Buča, navodi se u saopštenju.

Pres-služba naglašava da „nemačka vlada pomno prati tok pregovora i da će podržati održive odluke“.

Međutim, uvek smo isticali da je pre svega neophodno momentalno primirje kako bi se pregovorima dao potreban prostor, dodaje portparol vlade.
U Istanbulu je 29. marta održana još jedna runda rusko-ukrajinskih pregovora koji su trajali oko tri časa. Na kraju pregovora, Vladimir Medinski, pomoćnik ruskog predsednika koji je kao i prethodno predstavljao rusku delegaciju, izjavio je da će Rusija značajno smanjiti vojnu aktivnost u pravcu Kijeva i Černigova.
Mađarski premijer Viktor Orban pozvao je danas ruskog predsednika Vladimira Putina na mirovne pregovore u Mađarsku u kojima bi učestvovali predsednici Ukrajine i Francuske, Vladimir Zelenski i Emanuel Makron, kao i nemački kancelar Olaf Šolc.
Ranije je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov saopštio za srpske medije da postoji mogućnost da Beograd bude mesto pregovora ruske i ukrajinske strane u tekućoj operaciji.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
RUSIJA
Lavrov otkrio srpskim novinarima šta Kijev mora da ispuni: Ovoga puta neće moći kao pre /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala