- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Stalno predstavništvo Rusije pri EU: Potez Brisela – neprijateljski i usmeren na demontažu odnosa

© AFP 2023 / John ThysStalni predstavnik Rusije pri OEBS-u Vladimir Čižov
Stalni predstavnik Rusije pri OEBS-u Vladimir Čižov - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
Pratite nas
Proterivanje 19 diplomata stalnog predstavništva Rusije pri EU je neprijateljski i potpuno neosnovan potez usmeren na demontažu odnosa, koji će dobiti adekvatan odgovor, saopštilo je rusko predstavništvo pri Evropskoj uniji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Stalnog predstavnika Ruske Federacije pri EU Vladimira Čižova je 5. aprila rukovodstvo evropske spoljnopolitičke službe obavestilo o odluci koju je donela EU da proglasi 19 diplomatskih saradnika predstavništva za persone non grata. Taj korak koji otvoreno nije prijateljski – štaviše, neprijateljski je i, što je najvažnije, potpuno neosnovan, nastavlja politiku Evropske unije na demontažu partnerskih odnosa između Rusije i EU, koje su još nedavno obe strane s ponosom nazivale strateškim“, navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, Čižov je uverio generalnog sekretara službe za spoljne poslove EU Stefana Sanina u „neminovnost adekvatnih mera sa ruske strane“.
Evropska unija je proglasila 19 zaposlenih u stalnom predstavništvu Rusije pri EU za persone non grata, saopštila je ranije danas spoljnopolitička služba EU.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova poručila je da će ruska strana pružiti odgovarajući odgovor na proterivanje ruskih diplomata.
Podsetimo, brojne evropske zemlje su ove nedelje saopštile da proteruju ruske diplomate, među kojima su baltičke zemlje, Slovenija, Nemačka, Francuska, Italija, Španija, Švedska, Danska i Rumunija. Danas je Evropska unija saopštila da proglašava 19 zaposlenih u stalnom predstavništvu Rusije pri EU za persone non grata. Sa svoje strane, Moskva je obećala adekvatan odgovor.
Zastave EU - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
RUSIJA
EU proteruje 19 ruskih diplomata; Reagovala Zaharova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala