- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rumunija proglasila 10 ruskih diplomata za persone non grata

© AP Photo / Virginia MayoRumunija, zastava
Rumunija, zastava - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
Pratite nas
Rumunske vlasti odlučile su da proteraju iz zemlje 10 zaposlenih u ruskoj ambasadi u Bukureštu, saopštila je pres-služba Ministarstva spoljnih poslova Rumunije. Iz Moskve poručuju da će uslediti odgovor.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„MIP saopštava da su vlasti Rumunije odlučile da na teritoriji zemlje proglase za persone non grata 10 osoba koje rade u ambasadi Ruske Federacije u Bukureštu, smatrajući da njihov rad i aktivnosti protivreče odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima iz 1961. godine“, navodi se u saopštenju spoljnopolitičkog resora.
S tim u vezi, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova poručila je da će Moskva pružiti odgovarajući odgovor na proterivanje ruskih diplomata.
Prethodno je Evropska unija proglasila 19 zaposlenih u stalnom predstavništvu Rusije pri EU za persone non grata, saopštila je spoljnopolitička služba EU.
Podsetimo, brojne evropske zemlje su ove nedelje saopštile da proteruju ruske diplomate.
Kopenhagen - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
RUSIJA
Danska proteruje 15 ruskih diplomata, Italija 30, Španija 25, a Švedska trojicu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala