- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Projekat na koji se čekalo šest godina: Prvi posao sa litijumom kineskog „Ziđina“

CC0 / Pixabay / Rudnik, ilustracija
Rudnik, ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
Pratite nas
„Ziđin majning grupa“ objavila je da je počela sa izgradnjom u okviru realizacije projekta litijumske slane vode u Argentini.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U saopštenju na zvaničnoj internet stranici grupe navodi se da kroz projekat „Tres Kuebradas - 3K“, litijumske slane vode u provinciji Katamarka, planira godišnja proizvodnja od 20.000 tona litijum-karbonata.
Dodaje se da je guverner te provincije Raul Žalil na početku izgradnje krajem marta istakao da je investicija „Ziđin majninga“ donela nove razvojne mogućnosti, i da će podstaći razvoj različitih lokalnih industrija, pomoći u plasmanu lokalnih proizvoda i doprineti zapošljavanju.
Lokalni zvaničnici istakli su da se na realizaciju ovog projekta čeka šest godina i da će od sada sa „Ziđin majningom“ deliti prirodno bogatstvo zemlje.
Potpredsednik „Ziđin majninga“ Šen Šaojang zahvalio se na podršci kompaniji i istakao da ovaj prvi litijumski projekat te grupe ima veliki značaj za poslovanje kompanije sa obnovljivim izvorima energije. Dodao je da će projekat staviti veliki naglasak na bezbednost i zaštitu životne sredine.
Ambasador Kine u Argentini napomenuo je da će projekat podstaći proces industrijalizacije te zemlje, lokalno zapošljavanje i dati pozitivan doprinos saradnji dve države na polju zelenog razvoja i obnovljive energije, navodi se na sajtu „Ziđina“, preneo je Tanjug.
Automatizovana robotska linija za proizvodnju automobila u Folksvagenu - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
EKONOMIJA
Evropi preti kolaps auto-industrije: Bez sirovina iz Rusije nema motora, točkova, karoserije...
Zlatne rezerve Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
EKONOMIJA
Stabilizuje se tržište metala: Rast cena sirovina dosta blaži nego u prethodnom periodu
Detalj iz spota Rio Tinta - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
EKONOMIJA
„Rio Tinto“ se oglasio povodom projekta „Jadar“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala