- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Neprijateljska politika nema granica: Ambasadoru Rusije u Francuskoj uručen spisak persona non grata

© AFP 2023 / Patrick KovarikPogled na Pariz
Pogled na Pariz - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Francuske uručilo je ambasadoru Rusije u Parizu Alekseju Meškovu spisak službenika ruskih diplomatskih misija koji su proglašeni personama non grata pod izmišljenim izgovorom, saopštila je pres-služba ruske ambasade u Parizu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ambasador Rusije je sa svoje strane izrazio odlučan protest protiv neprijateljskog poteza francuskih vlasti, istakavši da to direktno šteti rusko-francuskim odnosima koji su u ovom momentu ionako složeni“, saopštila je pres-služba.
Ruski ambasador ističe da Rusija zadržava pravo da adekvatno odgovori na postupke Pariza.

Unapred dogovorena kampanja

Proterivanje ruskih diplomata iz evropskih zemalja je unapred dogovorena kampanja, smatra zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško.

„Zadaje se udarac bilateralnim odnosima, kanalima diplomatske komunikacije. To se čini svesno, a posledice će se još dugo osećati, što se kaže – lakše je nešto uništiti nego izgraditi“, prokomentarisao je Gruško za ruske medije.

Po njegovim rečima, Rusija ni s kim ne prekida diplomatske odnose, ali neprijateljska politika Zapada ne poznaje granice.
Podsetimo, francusko Ministarstvo spoljnih poslova juče je saopštilo da je Pariz odlučio da protera brojne ruske diplomate, čije aktivnosti, po mišljenju vlasti, protivreče bezbednosnim interesima zemlje. Istovremeno, resor nije precizirao koliko će ruskih diplomata biti proterano.
Danas je Rojters javio da Danska proteruje 15 ruskih diplomata, dok je šef diplomatije Italije Luiđi Di Majo saopštio da njegova zemlja proteruje 30 ruskih diplomata.
Kopenhagen - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
RUSIJA
Danska proteruje 15 ruskih diplomata, Italija 30, Španija 25, a Švedska trojicu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala