- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvati ga nazivaju nacionalistom, a on poručuje: „Rodio sam se u Republici Srpskoj Krajini!“ /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilan Borjan
Milan Borjan - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
Pratite nas
Milan Borjan, golman Crvene zvezde, našao se na udaru hrvatske javnosti nakon žreba za Svetsko prvenstvo jer će kao čuvar mreže Kanade nastupati protiv Hrvatske, države u kojoj je rođen, pošto insistira na tome da je njegov rodni kraj Republika Srpska Krajina.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Borjan je sa reprezentacijom Kanade, države u koju je kao dečak prebegao zbog rata u svom zavičaju, stigao do istorijskog uspeha i plasmana na Mundijal u Kataru.
Volja žreba je uticala na to da Kanada za protivnika dobije reprezentaciju Hrvatske.
U tamošnjoj javnosti su se odmah pojavili negativni komentari na račun iskusnog čuvara mreže kome je na teret stavljeno da „javno osuđuje državu u kojoj je rođen i to na nacionalistički način“.
Kako ilustracija toga objavljena je njegova fotografija na kojoj drži crveno-belu zastavu sa natpisom Knin i grbom FK Crvena zvezda.
O tome Borjan je govorio za Kurir.
„To govori o njima. Vređanje, pretnje i takva doza primitivizma. Dosta prijatelja imam iz Hrvatske i nikada nisam gledao ko je odakle. Ja ću se uvek ponositi sa mestom svog rođenja. Rodio sam se u Republici Srpskoj Krajini i uvek ću se time dičiti. Mogu da me mrze, mogu da me vole, ali nikada ne mogu da mi promene pripadnost i rodno mesto“, rekao je Borjan.
Milan Borjan u dresu reprezentacije Kanade - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
SPORT
Kanada slavi momka iz Knina – pala je i Amerika! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala