- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mediji: Amerikanci u tajnosti isprobali hipersoničnu raketu

CC BY 2.0 / Ronnie Macdonald / Boeing B-52H Stratofortress 4Strateški bombarder Ratnog vazduhoplovstva SAD Boeing B-52H Stratofortress 4
Strateški bombarder Ratnog vazduhoplovstva SAD Boeing B-52H Stratofortress 4 - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države su sredinom marta testirale hipersoničnu raketu u tajnosti, kako bi izbegle eskalaciju tenzija sa Rusijom, tvrde američki mediji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Upućeni bezbednosni zvaničnik rekao je da je hipersonična raketa HAVC lansirana sa bombardera B-52 sa zapadne obale.
Testiranje je usledilo nekoliko dana nakon što je Rusija saopštila da je koristila hipersoničnu raketu Kindžal tokom intervencije u Ukrajinu, kada je gađala skladište municije u zapadnoj Ukrajini.
U vreme testiranja hipersonične raketa SAD, američki predsednik Džozef Bajden se pripremao za posetu NATO saveznicima u Evropi, uključujući posetu Poljskoj, gde se sastao sa ukrajinskim ministrima spoljnih poslova i odbrane, navodi Si-En-En.
Kako se navodi, SAD su bile oprezne kako ne bi preduzele korake koji bi mogli da dovedu do dodatne eskalacije tenzija između Vašingtona i Moskve.
SAD su takođe u petak otkazale testiranje interkontinentalne balističke rakete. Stavile su ponovo akcenat na hipersonično oružje nakon što su Kina i Rusija poslednjih meseci uspešno testirale tu vrstu oružja, što je u Vašingtonu pojačalo zabrinutost da SAD zaostaju u vojnoj tehnologiji za koju se smatra da će biti odlučujuća u budućnosti, prenosi RTS.
Nacrt američke hipersonične rakete - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
Pitanje opstanka: Pentagon traži odgovor na ruske hipersonične rakete
Raketne probe ruske hipersonične rakete Cirkon - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
Američki general: Rusija superiornija od SAD po hipersoničnim kapacitetima
Strateški bombarder Tu-160 u okviru vazdušnog dela vojne parade povodom pobede u Drugom svetskom ratu - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2021
Prototip već testiran: Rusija pravi novu hipersoničnu raketu dugog dometa H-95 – i to nije sve
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala