- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Isplivali dokazi zverstava ukrajinskih ekstremista nad ruskim vojnicima

CC BY 2.0 / Taras Gren / Ministry of Defense of Ukraine / Ukrajinski vojnici tokom operacije na Istoku Ukrajine
Ukrajinski vojnici tokom operacije na Istoku Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
Pratite nas
Na internetu se pojavio novi šokantan snimak zverstava ukrajinskih ekstremističkih snaga koje se iživljavaju nad zarobljenim ruskim vojnicima.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Na videu je prikazano nekoliko ruskih vojnika koji leže u lokvama krvi nedaleko od uništene oklopne tehnike sa oznakama ruske specijalne vojne operacije. Ukrajinski ekstremisti ispaljuju tri metka u ranjenog ruskog vojnika koji leži nasred puta. Na snimku se vidi da su jednom ubijenom vojniku vezane ruke, što govori o tome da je reč o zarobljenicima koji nisu mogli da pruže otpor.
Na snimku se čuju dvojica vojnika koji govore „Slava Ukrajini“ i „Herojima slava“.
Mesto snimanja je nepoznato.
Podsetimo, slogan „Slava Ukrajini! Herojima slava!“, nastao je u periodu Drugog svetskog rata, kao lozinka pozdrav članova „Organizacije ukrajinskih nacionalista“ i „Ukrajinske ustaničke vojske“, čiji lider je bio Stepan Bandera, koji je sarađivao i sa nacistima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala