- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Oglasio se čuveni „doktor“ o MVP trci – Jokić ili Embid?

© AP Photo / Matt SlocumDžoel Embid i Nikola Jokić
Džoel Embid i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
Pratite nas
Živa legenda NBA lige Džulijus Irving, poznatiji kao Doktor Džej, govorio je o tome ko će biti MVP ove sezone – Nikola Jokić ili Džoel Embid.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Član Kuće slavnih i nekadašnji šampion NBA lige sa Filadelfija 76ersima imao je podeljeno, ali ujedno i jasno mišljenje o najkorisnijem igraču NBA lige ove sezone.
„Nadam se da će Embid osvojiti jer dosta priča o tome, to je nešto što bi on želeo, ali mislim da Jokić više zaslužuje“, objasnio je Doktor Džej.
Nikola Jokić ove sezone prosečno beleži 26,8 poena (58,3% iz igre), 13,7 skokova, osam asistencija, 1,4 ukradene lopte i 0,8 blokada po utakmici.
Džoel Embid je na 30,2 poena (49,3% iz igre), 11,6 skokova, 4,2 asistencije, 1,1 ukradenoj lopti i 1,5 blokada u proseku.
„Jokić nije propustio utakmicu, tu je svake večeri i bolji je neko što je bio prošle sezone, kada je bio MVP. A ako si bolji (u toj situaciji) ne možeš da izgubiš taj status ako je borba poštena. Ipak, ja navijam za Embida, on je moj čovek“, dodao je Irving.
Vredi istaći da su Embidovi 76ersi trenutno četvrti na Istoku (48-30), a Jokićevi Nagetsi peti na Zapadu (47-32), što je takođe faktor u odluci o MVP-u.
Nikola Jokić i Karl-Entoni Tauns - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
SPORT
Jokiću ni sekund odmora?!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala