Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Čestitke i od Si Đinpinga: Veliki značaj razvoju kinesko-srpskih odnosa

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAleksandar Vučić i Si Đinping
Aleksandar Vučić i Si Đinping - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
Pratite nas
Kineski predsednik Si Đinping uputio je čestitku Aleksandru Vučiću povodom ponovnog izbora za predsednika Srbije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

On je u poruci istakao da je poslednjih godina sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije održalo snažan razvojni zamah, pri čemu dve strane vide čvrsto političko međusobno poverenje i plodnu bilateralnu praktičnu saradnju.
„Suočene sa velikim globalnim promenama koje nisu viđene čitav vek, dve strane čvrsto poštuju jedna drugu, tretiraju jedna drugu kao jednake i udružuju ruke u izgradnji zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo, dajući pozitivan doprinos očuvanju međunarodne jednakosti i pravde“, rekao je kineski predsednik.
Si je rekao i da pridaje veliki značaj razvoju kinesko-srpskih odnosa i da neguje dobar radni odnos i prijateljstvo sa predsednikom Vučićem.
On je dodao da je spreman da sa Vučićem radi na jačanju strateške komunikacije, učvršćivanju političkog međusobnog poverenja, proširenju i produbljivanju obostrano korisne saradnje na svim poljima dveju zemalja i usmeravanju kinesko-srpskih veza ka novim dostignućima.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
RUSIJA
Putin čestitao Vučiću: Za strateško partnerstvo bratskih naroda Rusije i Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala