- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Ana Brnabić: Aerodrom u Trebinju koristiće celom regionu

© Tanjug / VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEDJA VUCKOVICAna Brnabić na sajmu u Mostaru
Ana Brnabić na sajmu u Mostaru - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
Pratite nas
Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je u Mostaru da je izgradnja aerodroma u Trebinju projekat važan za ceo region i da su je iznenadile izjave iz Hrvatske da se izgradnja obustavi „dok se ne utvrdi uticaj tog projekta na okolinu“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Brnabićeva je istakla da je to još jedan aerodrom koji će direktno i tokom same izgradnje uticati na rast bruto domaćeg proizvoda i ekonomije, kao i na podizanje građevinskog sektora i u vremenu krize.
„Kada gledamo ekonomske razloge, svi ekonomski pokazatelji govore da je to dobro za sve — za BiH i Republiku Srpsku, Crnu Goru i Hrvatsku. Analiziraćemo sve što kažu i mi ćemo kao savestan i potencijalni investitor odgovoriti. Mislim da je to projekat koji treba da nas spaja, a ne da nas razdvaja. Nadam se da ćemo naći način da razgovaramo“, poručila je Brnabićeva.
Ona smatra da će aerodrom u Trebinju imati pozitivan uticaj i na hrvatski turizam.
„Pragmatična sam političarka i nisam sigurna da razumem razloge takve reakcije. Za mene je to suviše odlazak u prošlost, treba da živimo danas i da gledamo u budućnost“, kazala je Brnabićeva novinarima.
Podsetimo, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković zatražio je od Saveta ministara BiH da zaustavi izgradnju aerodroma u Trebinju dok se ne ispita uticaj na okolinu preko državnih granica i utvrdi nepostojanje uticaja na, kako je navedeno, izvorište reke Omble.
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara Staša Košarac izjavio je tim povodom da su Republika Srpska i BiH opredeljeni za dobre odnose sa Hrvatskom, ali da njihovoj izgradnji ne doprinose pokušaji blokade važnih infrastrukturnih projekata.
„Zahtev gradonačelnika Dubrovnika da bude obustavljena izgradnja aerodroma u Trebinju eklatantan je primer da Hrvatska ne želi da gradi dobre regionalne odnose“, ocenio je Košarac u izjavi za Srnu, preneo je portal RTRS.
Trebinje - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2022
EKONOMIJA
Ubrzava se najveći projekat Srbije u Hercegovini
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala