Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Završen protest ispred RIK-a

© Tanjug / ZORAN ZESTICProtest ispred RIK
Protest ispred RIK - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
Pratite nas
Protest građana predvođenih liderima koalicije ''''Moramo'''' ispred Republičke izborne komisije je završen, a saobraćaj u ulici Kralja Milana ponovo se odvija neometano.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Predstavnici Skupštine slobodne Srbije i Ekološkog ustanka, uz podršku koalicije "Moramo", okupili su se ispred Republičke izborne komisije, nezadovoljni procesom glasanja i izbornim rezultatima. Oni su blokorali ulicu Kralja Milana za saobraćaj, a okupljenim su se obratili Aleksandar Jovanović Ćuta, predsednički kandidat koalicije Moramo Biljana Stojković i predstavnik koalicije Radomir Lazović.
Oni su poručili da traže odgovor od predsednika RIK ''''ko je i na osnovu čega doneo odluku da prestane sa radom Republička izborna komisija tokom izborne noći i ne saopšti preliminarne rezultate''''.
Najavili su da će zahtevati javno brojanje glasačkih lističa.
Prilaz zgradi RIK bio je zatvoren i čuvali su ga pripadnici policije.
Nakon objavljenih preliminarnih rezultata RIK-a, Aleksandar Jovanović Ćuta i Lazović pozvali su građane da se povuku, jer, kako su poručili, idu da rade i dalje upoređuju rezultate, kako bi sa konkretnim dokazima mogli da izađu u javnost.
Građani su kada je RIK počela da zaseda zviždali i uzvikivali da su rezultati pokradeni, kao i da je aktuelna vlast zaslužna za to.
Jedan broj učesnika protesta pobunio se i kada su lideri koalicije "Moramo" pozvali na povlačenje, dovikujući im da su "lažna opozicija".
Predsednički kandidat Stojković rekla je da ovo nije kraj i da će se "bitka" za pravdu nastaviti.
Protest je počeo oko 19.30 časova, a završen je nešto posle 21 sat, kada su se okupljeni građani razišli, a saobraćaj u ulici Kralja Milana ispred RIK-a normalizovan.
Okupljanje je proteklo bez incidenata i intervencije policije, preneo je Tanjug.
 Izbori u Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
SRBIJA
RIK objavila nove rezultate izbora u Srbiji /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala