- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova o Bajdenovom pozivu na suđenje zbog Buče: Neka prvo počnu od Jugoslavije i Iraka

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarišući poziv američkog predsednika Džozefa Bajdena da se organizuje tribunal za Ukrajinu, savetovala je Vašington da prvo počne sa suđenjima o Jugoslaviji i Iraku.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Zaharova je na Telegramu napisala da „Bajden poziva na suđenje za ratne zločine“.
„Sjajna ideja – neka počnu sa bombardovanjem Jugoslavije i okupacijom Iraka. Još uvek se mogu naći glavni režiseri insceniranja u Srebrenici“, dodala je ona.
„I, naravno, trgovina organima na Kosovu pod maskom američkih zvaničnika. Čim završe, mogu odmah da počnu sa nuklearnim bombardovanjem Japana“, zaključila je portparolka.
Oružani sukob albanskih separatista iz Oslobodilačke vojske Kosova i vojske i policije Srbije 1999. godine doveo je do bombardovanja Jugoslavije od strane snaga NATO-a. Vojna operacija je preduzeta bez odobrenja Saveta bezbednosti UN i na osnovu tvrdnji zapadnih zemalja da su vlasti SRJ vršile etničko čišćenje u pokrajini i izazvale humanitarnu katastrofu. Vazdušni udari Severnoatlantske alijanse trajali su od 24. marta do 10. juna 1999. godine i doveli su do smrti više od 2,5 hiljade ljudi, uključujući 87 dece, i štete od 100 milijardi dolara.
Prema ocenama lekara, upotreba bombi sa osiromašenim uranijumom od strane NATO-a 1999. godine i uništavanje objekata opasnih po životnu sredinu tokom vazdušnih udara doveli su do toga da je Srbija sada lider po broju umrlih od raka u Evropi, sa skoro 60 hiljada novih pacijenata obolelih od raka godišnje.

Ukrajinska provokacija u Buči

Ranije su ukrajinske vlasti i mediji objavili video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može se videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.
Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, nazvavši fotografije i video-snimke iz Buče još jednim izrežiranim događajem kijevskog režima za zapadne medije.
Američki predsednik Džo Bajden u Kongresu - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
RUSIJA
Bajden: Pooštriću sankcije Rusiji zbog ratnog zločina u Buči
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala