- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Vakcinisao se 90 puta da bi prodavao kovid potvrde

© Sputnik / Lola Đorđević Vakcinacija
 Vakcinacija  - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
Pratite nas
Jedan šezdesetogodišnji Nemac navodno se vakcinisao više desetina puta protiv kovida 19 da bi posle toga prodavao lažne potvrde o vakcinaciji sa stvarnim serijskim brojevima.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Muškarac iz istočnonemačkog grada Magdeburga, čije ime nije objavljeno u skladu s nemačkim pravilima o privatnosti, navodno je tokom nekoliko meseci primio čak 90 doza vakcina protiv kovida 19 u centrima za vakcinaciju u istočnoj saveznoj državi Saksoniji dok ga u martu nije uhvatila kriminalistička policija, javila je u nedelju nemačka novinska agencija DPA, piše „Ej-Bi-Si“.
Osumnjičeni muškarac nije priveden, ali je pod istragom zbog neovlašćenog izdavanja potvrda o vakcinaciji i falsifikovanja dokumenata, javlja DPA.
On je uhvaćen je u centru za vakcinaciju u gradu Ajlenburgu u Saksoniji kada se drugi dan zaredom pojavio na pultu za vakcinaciju. Policija mu je oduzela nekoliko blanko potvrda o vakcinaciji i pokrenula krivični postupak.
Zasad još nije poznato kako je na njegovo zdravlje uticalo 90 doza vakcina, i to različitih proizvođača.
Nemačka policija je poslednjih meseci sprovela mnoge racije u vezi sa falsifikovanjem kovid potvrda. Mnogi protivnici pandemijskih pravila u Nemačkoj odbijaju da se vakcinišu, ali su u potrazi za kovid potvrdama jer one znatno olakšavaju pristup javnom životu i mestima kao što su restorani, pozorišta, bazeni i, konačno, radna mesta.
Nemačka već nedeljama beleži visok broj zaraženih, ali mnoge mere za obuzdavanje pandemije su ukinute u petak. Nošenje maski više nije obavezno u prodavnicama i u većini pozorišta, ali su i dalje obavezne u javnom prevozu.
U većini škola u Nemačkoj učenici takođe više ne moraju da nose maske, što je navelo udruženja prosvetnih radnika da upozore na moguće sukobe u odeljenjima.
„Sada postoji opasnost da će, s jedne strane, decu koja nose maske drugovi iz razreda zadirkivati i govoriti im da su previše oprezni, i da će, s druge strane, biti vršen pritisak na one koji ne nose maske“, rekao je Hajnc-Peter Majdinger, predsednik Udruženja nemačkih učitelja.
On kaže da bi bilo dobro da i učitelji i učenici nastave da nose maske u učionicama i na školskim terenima, barem dok ne počnu dvonedeljna proslava Uskrsa.
Zdravstveni stručnjaci kažu da je najnoviji talas infekcija u Nemačkoj - podstaknut podvarijantom omikrona BA.2 - možda dostigao vrhunac.
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala