Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Situacija sa koronom se smiruje, ali su domovi zdravlja puni: Stručnjaci objašnjavaju šta je uzrok

© Sputnik / Lola ĐorđevićKovid ambulanta
Kovid ambulanta - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
Pratite nas
Epidemijska situacija u Srbiji je stabilna, smanjuje se broj obolelih od virusa korona, ali i broj hospitalizovanih. Međutim, domovi zdravlja su puni pacijenata sa oboljenjima sličnim gripu, kažu lekari.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Posle dužeg vremena, dnevni broj obolelih od virusa korona pao je ispod 1.000, pošto su juče potvrđena 993 slučaja zaraze.
Direktorka Instituta za javno zdravlje „Batut“ Verica Jovanović rekla je da dolazi do postepenog pada broja inficiranih virusom korona, ali i da je grip među nama.
Jovanovićeva kaže da se prati stanje u vezi sa kovidom i da je epidemijska situacija pod kontrolom, dolazi do postepenog pada broja inficiranih, nešto sporije nego u januaru i februaru.
Kada je u pitanju stanje oboljenja sličnih gripu, ističe da su domovi zdravlja puni osoba koje se žale na respiratorne simptome, na kašalj i povišenu temperaturu.
Stručnjaci upozoravaju na oprez, jer izbori koji su održani, ali i predstojeći praznici predstavljaju epidemiološki izazov, prenosi RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala