- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska Duma o ukrajinskoj provokaciji u Buči: Medijski rat protiv Rusije – na maksimumu

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaDržavna duma Rusije
Državna duma Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
Pratite nas
Predsednik komiteta Državne dume Rusije za međunarodne poslove Leonid Slucki izjavio je da su Zapad i Kijev do maksimuma aktivirali sredstvo medijskog rata protiv Rusije u situaciji sa ukrajinskom provokacijom u gradu Buča.
Prema rečima Sluckog, sva „histerija kolektivnog Zapada oko medijskih izveštaja o navodnim događajima u ukrajinskoj Buči govori o izrežiranoj provokaciji“.
To, prema njegovom mišljenju, potvrđuje odbijanje Velike Britanije kao predsedavajuće SB UN da na zahtev Rusije održi poseban sastanak Saveta bezbednosti UN.
„Zapad i njegovi poslušnici u Kijevu aktivirali su sredstvo informacionog rata protiv Rusije do punog kapaciteta, ne gnušajući se insceniranja iz serije highly likely (vrlo verovatnog). Najuvredljivije je što u tom ratu uvek gubi onaj koji govori istinu – on je ograničen istinom, a lažov može da kaže šta god. Taj citat Roberta Šeklija opisuje situaciju tačnije nego ikad“, napisao je Slucki na svom Telegram kanalu.
Ranije su ukrajinske vlasti i mediji objavili video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može se videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.
Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, nazvavši fotografije i video-snimke iz Buče još jednim izrežiranim događajem kijevskog režima za zapadne medije.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
RUSIJA
Zaharova: Cilj ukrajinske provokacije u Buči ─ sprečavanje mirovnih sporazuma
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala