- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Osuda Rusije po svaku cenu: Navodni masakr civila u Buči - samo početak perfidne igre Zapada

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaRuska garda u Melitopolju
Ruska garda u Melitopolju - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
Pratite nas
Navodni masakr civila u Buči je, nažalost, samo početak perfidne igre koju primenjuje Zapad, a pre svega Velika Britanija, u tom scenariju sukoba i kriza u Ukrajini kako bi se okrivila Rusija. Mislim da je Buča jedna od prvih tačaka za realizaciju tog plana i da, na žalost, nije i poslednja, kaže general u penziji Mitar Kovač.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Sagovornik Sputnjika, koji je i osnivač Evroazijskog bezbednosnog foruma, napominje da je bio iznenađen da se i do sada u ukrajinskoj krizi nisu primenjivali neki tako „masovniji” scenariji.

Buča je samo početak

„Verujem da je njihova procena bila da se kroz „razaranje“ gradova i „stradanje civila“ javnost pripremi za neke ovakve scenarije i da će tu biti još dosta „spektakularnijih zločina“ nad civilnim stanovništvom, možda i sa upotrebom hemijskih bojnih otrova ili sličnih perfidija. Naime, znamo šta su u naše vreme sve bili spremni da insceniraju radi međunarodne osude – medijske, a posle i pravne osude po komandnoj odgovornosti u toku sukoba na prostoru Kosova i Metohije, a pre toga na prostoru Bosne i Hercegovine. Setimo se samo Markala 1 i Markala 2, pa takozvanih snajperskih dejstava, granatiranja Sarajeva… Sve je to ta ista kuhinja“, ocenjuje Kovač.
On smatra da i ruska strana sada vidi da je uzaludna njena suzdržanost u sprovođenju sprecijalne operacije i uopšte u vojnom delovanju u Ukrajini, u uslovima kada je teško, kako kaže, suprotstaviti se perfidijama koje su iskonstruisane u obaveštajnim i medijskim kuhinjama vodećih zemalja NATO, a pre svega Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država.
„Dobar je pokušaj Rusije da se Savet bezbednosti UN upozna sa svim tim jer se vidi medijska režija i to kako su, sa ko zna kog dela ratišta, dovezeni i raspoređeni navodni civili po ulicama i okolnom prostoru. To je urađeno po modelu Račka kako bi se napravila ta medijska scena koja bi dodatno poslužila kao osnova za sankcije i medijsku osudu Ruske Federacije“, ukazuje Kovač.

Britanija ne dozvoljava istinu pred SB UN

Na pitanje kako komentariše to što Velika Britanija ne dozvoljava sednicu Saveta bezbednosti koju je povodom Buče zatražila Rusija, Kovač ponavlja da veruje da je upravo Velika Britanija ta koja je pomogla uređivanju ove predstave.
„Oni ne žele da se međunarodna javnost sa tim upozna u velikom formatu poput sednice SB UN, jer onda ne može medijski da se blokira priča i istina Ruske Federacije. Ovako, kada nema sednice Saveta bezbednosti koja je posvećena tome ili kada se ona odloži prolazi ono što je njima bitno - da ove njihove „informacije“ prostruje kroz masovne medije zapada, a onda da se prenesu i na druge regione sveta“, navodi general u penziji.
Kako kaže, kada jednom „prostruje“ takve informacije, o takozvanom genocidu i „masovnom stradanju civila“ u Ukrajini, neko naknadno održavanje sednice SB UN neće imati svrhu. On još jednom podseća na srpsko iskustvo sa insceniranim “masakrima” u Račku i na Markalama.
„Nije pomoglo otkrivanje istine, pa čak ni u Haškom tribunalu. Nisu umanjene presude i osude, a nikako nije mogla biti vraćena šteta koja je naneta medijskom propagandom. Oni se, dakle, drže takvih scenarija i na žalost u njima su u prošlosti uspevali, a osnovni problem u tome jeste to kako su hteli da prema našem narodu „istroše“ osudu za genocidnost. Tako sada vidimo da se i ovde (u Buči) koristi pojam genocid za nešto što nije u skladu ni sa sadržajem, ni sa obimom tog pojma, ali bitno je da se on medijski eksploatiše u kontekstu širenja rusofobije, pre svega na zapadu, a onda i pokušaja da se to proširi na svet”, zaključuje Mitar Kovač za Sputnjik.
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov upozorio je da ne prestaju pokušaji da se spekuliše humanitarnim pitanjima u Ukrajini i poručio da u provokacijama poput ove u Buči Rusija vidi direktnu pretnju međunarodnoj bezbednosti. Kako je naveo, u Buči je izrežiran napad kada su ruski vojnici izašli iz grada.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala