- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Neprijateljski potezi Praga: Češki ambasador pozvan u MIP Rusije

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
Pratite nas
Ambasador Češke u Rusiji pozvan je u rusko Ministarstvo spoljnih poslova, gde mu je izražen protest zbog proterivanja ruskog diplomate, saopštio je MIP Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ambasador Češke Republike u Ruskoj Federaciji Vitezslav Pivonjka pozvan je u MIP Rusije. Ambasadoru je izražen odlučan protest u vezi sa još jednom antiruskom provokacijom češke strane – proglašavanjem savetnika-izaslanika ambasade Rusije u Pragu 29. marta za 'personu non grata'“, navodi se u saopštenju.
Ruski spoljnopolitički resor ističe da je „naglašeno da taj novi neprijateljski potez, koji učvršćuje politiku koju Češka svesno sprovodi i usmerenu na uništavanje bilateralnih odnosa, neće ostati bez odgovora“.
Istovremeno, Ministarstvo je ukazalo ambasadoru Češke na neprihvatljivost pozivanja zaposlenih u ruskoj diplomatskoj službi da odustanu od stavova Moskve o Ukrajini.
„Pivonjki je oštro ukazano na neprihvatljivost te podle agitacije, koju je na brinu pripremilo češko Ministarstvo spoljnih poslova i koje je prenošeno preko društvenih mreža, uključujući i rusku verziju, pod nazivom 'Apel zaposlenima u ruskoj diplomatskoj službi' na odustajanje od stavova o Ukrajini“, dodaje se u saopštenju.
Uništavajući „tako revnosno“ sve veze sa Rusijom, zvanični Prag „treba da bude svestan da svojim delovanjem stvara dugoročne negativne posledice po naše odnose“, napomenuo je MIP Rusije.
Ministarstvo spoljnih poslova Češke objavilo je u subotu apel ruskim diplomatama da „napuste brod koji tone“ i „krug saučesnika zla“.
Amsterdam - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
RUSIJA
Holandija, Belgija, Irska i Češka proteruju desetine ruskih diplomata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala