- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Istražni komitet Rusije: Buča je prevara i provokacija u cilju diskreditacije ruskih vojnika

CC BY-SA 2.0 / Flickr / Mіnіsterstvo oboroni Ukraїni / Ukrajinski vojnici
Ukrajinski vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
Pratite nas
Šef Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin naložio je da se uradi proceduralna procena videa „o ubistvu civila“ u gradu Buča u Kijevskoj oblasti. Po mišljenju istrage, reč je o prevari i provokaciji u cilju diskreditacije ruskih vojnika, navodi se na Telegram kanalu komiteta.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Predsednik IK RF naložio je Glavnom istražnom odeljenju da uradi analizu informacija, koje je objavilo Ministarstvo odbrane Ukrajine o ubistvu civila u gradu Buča u Kijevskoj oblasti. Prema podacima kojima raspolaže, Ministarstvo odbrane Ukrajine objavilo je video u cilju diskreditacije ruskih vojnika“, piše u saopštenju.
Bastrikin je naložio da se preduzmu mere u cilju razotkrivanja ljudi umešanih u pripremu lažnog videa i uradi proceduralna procena njihovih postupaka prema krivičnom članu „Javno širenje namernih lažnih informacija o upotrebi Oružanih snaga RF”.
Ranije su ukrajinske vlasti i mediji objavili video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može se videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.
Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, nazvavši fotografije i video-snimke iz Buče još jednim izrežiranim događajem kijevskog režima za zapadne medije.
Ruska vojska je ovaj grad napustila 30. marta, a sutradan je gradonačelnik Buče Anatolij Fedoruk potvrdio da u gradu nema nijednog ruskog vojnika, ali nije prijavio nikakve žrtve među civilima, a prvi „dokazi o zločinima“ pojavili su se tek četvrtog dana boravka Oružanih snaga Ukrajine u gradu.
Poljska je predložila formiranje međunarodne komisije za istraživanje događaja u ukrajinskom gradu Buča, koje je Ministarstvo odbrane Rusije nazvalo provokacijom.
Ukrajinska vojska granatirala Donjeck - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
RUSIJA
Ukrajinska policija je najavila „čišćenje“ Buče dan pre objavljivanja snimka sa telima /video/
Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
RUSIJA
Amerika prećutkuje informacije da je ukrajinska vojska granatirala kijevsko predgrađe Buča
 Eduard Basurin - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
RUSIJA
Basurin: Kijev može da ponovi provokaciju po uzoru na Buču i u drugim gradovima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala