- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Istorijski trofej za Novi Beograd: „Hvala Bogu na prilici“

© Sputnik / Lola ĐorđevićVaterpolo
Vaterpolo  - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
Pratite nas
Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su Jadran iz Splita u finalu regionalne vaterpolo lige, 14:11. Novobeograđani prethodno su pobedili Radnički, koji je poraženi u meču za treće mesto od Juga.
„Presrećan sam što mi je Bog dao priliku da budem deo ove ekipe. Želim da se zahvalim upravi koja nam je obezbedila sjajne uslove“, rekao je trener vaterpolista Novog Beograda Igor Milanović posle osvajanja regionalne lige, prvog trofeja u klupskoj istoriji.
„Direktor kluba Đorđe Pejčić i sportski direktor Slobodan Soro bili su svaki dan sa nama. Hvala i mojim pomićnicima Aci Bakiću i Đorđu Filipoviću, koji su mi mnogo pomogli, a na kraju, kao dezert, zahvaljujem svojim igračima. Ovo nije bilo lako osvojiti. Ne želim da pričam o povredama i problemima koje smo imali. Od srca čestitam momcima koji su sve ovo izneli“, konstatovao je Milanović.
Najbolji igrač (MVP) turnira Duško Pijetlović rekao je da je čcinjenica da je ekipa kvalitetnija od Jadrana, ali da svako finale nosi određnu težinu i odgovornost.
„Najbitnije je da smo mi drugu utakmicu zaredom odbranu odigrali kako treba što nam daje neku sigurnost za budućost, jer nam tek slede ozbiljni dueli u Ligi šampiona i u plej-ofu Superlige Srbije. U domaćem prvenstvu će sigurno biti velika tenzija, igraće se na tri dobijene utakmice i biće mnogo već napor“, istakao je Pijetlović.
Kapiten Dušan Mandić rekao je da je prvi trofej od osnivanja kluba delo i prethodnih trenera Vladimira Vujasinovića i Dejana Jovovića, kao isadašnjeg Igora Milanovića.
„Ovo nam je trebalo, imali smo kiks u Kupu, tako da smo se sad afirmisali kako treba. Proslavićemo ovaj istorijski uspeh kako dolikuje“, poručio je Mandić.
Neki novi klinci – vaterpolisti sa pet debitanata protiv Slovačke
Filip Filipović najbolji vaterpolista Evrope
Pomera se Svetsko prvenstvo u vaterpolu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala