- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Francuska proteruje brojne ruske diplomate; Rusija: Odgovorićemo

© Sputnik / Radoje PantovićAmbasada Francuske u Beogradu
Ambasada Francuske u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
Pratite nas
Francuska je odlučila da protera brojne ruske diplomate, čije aktivnosti, po mišljenju Pariza, protivreče bezbednosnim interesima zemlje, saopštilo je francusko Ministarstvo spoljnih poslova. Iz Moskve poručuju da će uslediti odgovor Rusije na taj potez.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Večeras je Francuska donela odluku o proterivanju brojnih ruskih službenika sa diplomatskim statusom, čije aktivnosti protivreče interesima naše bezbedosti“, navodi se u saopštenju.
Istovremeno, resor nije precizirao koliko će ruskih diplomata biti proterano.
Francuski MIP dodaje je taj korak deo opšteevropskog pristupa.
S tim u vezi, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da će ruska strana odgovoriti na novu odluku Pariza.
„Odgovorićemo“, poručila je Zaharova.
Danas je i nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok proglasila 40 ruskih diplomata za persone non grata i obećala dalje korake u dogovoru sa partnerima Berlina u vezi sa Rusijom. Prethodno su Litvanija i Letonija saopštile da snižavaju nivo diplomatskih odnosa sa Rusijom. Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da će uskoro uslediti recipročne mere na poteze Berlina, Vilnjusa i Rige.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
RUSIJA
Litvanija i Letonija snižavaju nivo diplomatskih odnosa sa Rusijom; Moskva: Stiže odgovor
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala