- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Evropska banka za obnovu i razvoj zabranila Rusiji pristup svojim finansijama

© AP Photo / POOLEvropska banka za obnovu i razvoj
Evropska banka za obnovu i razvoj - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
Pratite nas
Savet Evropske banke za obnovu i razvoj doneo je odluku da se po hitnom postupku Rusiji i Belorusiji zabrani pristup finansijama banaka, navodi se u saopštenju finansijskog instituta.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Savet Evropske banke za obnovu i razvoj odobrio je uvođenje oštrih sankcija protiv te dve zemlje nakon invazije na Ukrajinu. Dostup resursima Evropske banke će zvanično i po hitnom postupku biti obustavljen Ruskoj Federaciji i Belorusiji nakon stupanja na snagu odgovarajuće odluke“, piše u saopštenju.

Ta odluka označava da ni u jednoj državi ne mogu postojati projekti sa finansijskim učešćem banaka ili aktivnosti u okviru tehničke saradnje. Pored toga, Evropska banka za obnovu i razvoj zadržava pravo da zaustavi ili potpuno ukine sredstva za postojeće projekte.
„Žalosno je da smo prinuđeni da preduzimamo ovakve korake nakon toliko godina saradnje sa obe države. Međutim, rat u Ukrajini koji je pokrenula Rusija, nam nije ostavio mnogo izbora, osim da osudimo te postupke i to ne samo rečima. Slična reakcija je takođe neophodna, kako bi obe zemlje jasno shvatile da su one potkopale vrednosti koje su važne ne samo za naš institut već i za celokupnu međunarodnu javnost“, izjavio je predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Reno-Baso.
Evropska banka za obnovu i razvoj se trenutno usredsredila na pružanje paketa podrške ekonomskoj održivosti i saradnji kako bi se obezbedila sredstva u iznosu od dve milijarde evra za Ukrajinu i druge države u regionu koje su se suočile sa problemom izbeglica.
Kriptovalute bitkoin, lajtkoin i etereum - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
RUSIJA
Bitkoinom protiv sankcija: Može li Rusija trgovati sa Zapadom u kriptovalutama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala