- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

EPS našao novi izvor uglja: Dnevna isporuka 500 tona

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaUgalj
Ugalj  - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
Pratite nas
Rudnik uglja „Pljevlja“ i „Elektroprivreda Srbije“uspostavili su saradnju koja podrazumeva isporuku Srbiji oko 500 tona uglja dnevno, potvrđeno je Tanjugu u EPS-u.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Dogovor su na sastanku u Beogradu, 31. marta, postigli v.d. direktora EPS-a Miroslav Tomašević i izvršni direktor Rudnika uglja „Pljevlja“ Milan Lekić.
Kalorijska vrednost uglja za koju je EPS zainteresovan kreće se od 7.500 do 8.000 kilodžula po kilogramu, prenosi Tanjug pisanje crnogorskih medija. Kada je reč o ceni i transportu, te kategorije biće zvanično definisane u narednom periodu.
Lekić je rekao da cena svakako neće biti manja u odnosu na postojeću cenu po kojoj se ugalj distribuira „Termoelektrani Pljevlja“(TEP), iako je reč o uglju manjeg kvaliteta u odnosu na onaj koji se isporučuje TEP, te da će troškovi transporta u potpunosti pasti na teret EPS-a.
„Tokom ove kalendarske godine načelno je dogovoreno da se isporuči oko 300.000 tona uglja, sa tendencijom da ta količina ubuduće bude povećana. Dogovoreno je da Rudnik uglja „Pljevlja“ u narednom periodu formira cenu i da se podrobnije definišu svi elementi saradnje. Prema određenim pretpostavkama, u planu je da se na dnevnom nivou isporučuje oko 500 tona uglja“, naveo je Lekić.
Kako je dodao, troškovi transporta prema Prijepolju ili Lazarevcu, u zavisnosti od definitivne odluke gde će biti distribuiran ugalj, u potpunosti će pokriti EPS, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala