- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

U „Diznijevim“ filmovima će biti najmanje 50 odsto LGBT likova i manjinskih grupa

CC0 / / LGBT Dizni
LGBT Dizni - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
Pratite nas
Izvršni direktor „Diznija“ obećao je veću inkluzivnost u produkciji. Ovaj gigant radi na tome da nedovoljno zastupljene grupe, kao što su rasne manjine i LGBTK zajednica, budu zastupljene u najmanje 50 odsto redovnih likova do kraja godine.
Keri Burk, predsednica „Diznijevog“ zabavnog centra, navodi da kompanija mora da učini više da svoj sadržaj učini inkluzivnijim, navodi se na Tviteru.
„Majka sam dvoje kvir dece. Jedno je transrodno, a drugo panseksualno. Naravno da podržavam prikazivanje LGBT Diznijevih junaka“, rekla je Keri Burk.
Burkova je rekla da podržava prikazivanje „mnogo, mnogo“ likova koji su LGBTIQA, što znači lezbejka, gej, biseksualac, transrodna osoba, kvir, interseksualac i aseksualac.
„Dizni“ je saopštio da su parkovi i proizvodi kompanije posvećeni „stvaranju iskustava koja podržavaju porodične vrednosti za svaku porodicu“ i da „neće tolerisati diskriminaciju u bilo kom obliku“.
Protivimo se zakonodavstvu kakvo narušava osnovna ljudska prava i podržavamo naše glumce, LGBT produkcijsku ekipu i fanove koji čine da se njihovi glasovi čuju, saopštio je „Dizni“ povodom kontroverznog zakona usvojenog na Floridi, kojim se zabranjuje diskusija o polu i rodu sa školskom decom.
Petar Pan - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2021
Novi totalitarizam Zapada: Zašto su poništeni Brzi Gonzales, Dambo i Petar Pan /video/
Kompanija Walt Disney - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2015
„Volt Dizni“ čestitao Japancima dan bombardovanja Nagasakija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala