- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tramp: Bajden ne zna gde se nalazi, znate li šta znači „stagflacija“?

© Foto : OCTAVIO JONESBivši američki predsednik Donald Tramp na mitingu svojih pristalica na Floridi
Bivši američki predsednik Donald Tramp na mitingu svojih pristalica na Floridi - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
Pratite nas
Donald Tramp, bivši američki predsednik, žestoko je prokomentarisao vladavinu njegovog naslednika Džozefa Bajdena.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Američka administracija koju predvodi Bajden je dovela državu u najgore stanje ikada. Ne mislim da je naša zemlja u istoriji bila na ovoliko niskom nivou. U najopasnijem vremenu Amerikanci imaju predsednika koji ne razume šta se dešava, šta govori, gde se nalazi. Bajdenova slabost je dovela do situacije u Ukrajini, a ranije smo videli i kolaps u Avganistanu“, rekao je Tramp.
On je stanje u svom mandatu uporedio sa aktuelnim.
„Pre godinu i po dana... To zvuči baš davno? Setite se, cena galona nafte je bila manja od dva dolara. Rekao sam vam, ako me ne izaberete – galon ćete plaćati sedam ili osam dolara“.
Tramp je istakao da su Sjedinjene Američke Države pred ekonomskim kolapsom.
„Realni prihodi tonu, nalazimo se pred ekonomskim kolapsom – čeka nas slagflacija. Da li iko zna šta je to? To je istovremena inflacija i recesija. Zvuči vam dobro?“, upitao je Tramp okupljene.
Pobednik predsedničkih izbora 2017. godine nazvao je administraciju ispred koje stoji njegov naslednik „radikalnim Demokratama“ koji rizikuju sve što je njegov kabinet uradio u svom mandatu.
Ekonomski momenat, prema Trampu, definiše se terminom „Bajdenova inflanatorna katastrofa“ koja „uništava američki san“.
„Ne možemo ništa da uradimo po pitanju Bajdenove propasti, možemo da odemo na izbore u novembru i da Ameriku ponovo učinimo velikom. Aktuelna administracija je proglasila energetski rat svojoj državi, a posle nas mogli su slobodno da odu na plažu i da se opuste. Oni uništavaju Američki san. Oni ne žele da Američki san postoji”, naveo je Tramp u kampanji za polumandatne izbore zakazane za 8. novembar.
Za kraj – bio je ironičan.
„Što se tiče svega ostalog, Bajden radi dobar posao“, istakao je Tramp među svojim pristalicama u Mičigenu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala