- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sprečen atentat na predsednika Kazahstana: Uhapšen agent stranih obaveštajnih službi /video/

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaNovoizabrani predsednik Kazahstana Kasim-Žomart Tokajev
Novoizabrani predsednik Kazahstana Kasim-Žomart Tokajev - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
Pratite nas
Kontraobaveštajna služba Kazahstana sprečila je atentat na predsednika zemlje Kasima Žomarta Tokajeva. Prema saopštenju Komiteta za nacionalnu bezbednost (KNB), krajem marta uhapšen je kazahstanski državljanin koji je radio za strane obaveštajne službe i planirao da izvrši napad na predsednika i brojne visoke zvaničnike.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Agent stranih obaveštajnih službi uhapšen je 25. marta u kazahstanskoj prestonici Nur Sultanu, precizirala je pres-služba KNB. Istovremeno, navodi se da je planirao da izvrši terorističke akte.

Njemu su tokom pretresa oduzeti snajperska puška strane proizvodnje sa prigušivačem, narkotici i velika suma novca. Oružje je u Kazahstan dovezeno u delovima u profesionalno kamufliranom obliku.
„Pored toga, agent je obavljao zadatke za promovisanje antiruske propagande u Kazahstanu i stvaranje rusofobnih pogleda u društvu objavljivanjem odgovarajućih materijala na društvenim mrežama“, navodi se u saopštenju KNB.
Državljanin Kazahstana je tokom preliminarne istrage priznao da je počinio navedena dela po uputstvu i u interesu strane države, dodaje se u saopštenju.
Protiv njega je pokrenut krivični postupak prema članu „Priprema za krivično delo i pokušaj krivičnog dela” i „Teroristički akt”.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala