- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Šolc: Berlin će nastaviti da isporučuje Ukrajini oružje

© AP Photo / Hannibal HanschkeNemački kancelar Olaf Šolc
Nemački kancelar Olaf Šolc - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
Pratite nas
Nemačka će sa partnerima razgovarati o novim merama protiv Rusije i nastaviće sa podrškom Ukrajini u oružju, izjavio je nemački kancelar Olaf Šolc.
On je ponovio svoju raniju izjavu objavljenu na Tviteru, u kojoj je pozvao da se obezbedi pristup međunarodnim organizacijama Kijevskoj oblasti kako bi zabeležile događaje u gradu Buča.
Šolc je u saopštenju precizirao da se, konkretno, radi o Međunarodnom komitetu Crvenog krsta. Fotografije i video-zapise iz Buča nazvao je „strašnim i užasavajućim“. Incident je nazvao ratnim zločinom i pozvao na istragu o tome kako bi se odgovorni priveli pravdi.
„Preduzećemo nove mere u narednim danima među saveznicima. Predsednik Putin i njegove pristalice osetiće posledice. I nastavićemo da snabdevamo Ukrajinu oružjem kako bi mogla da se štiti od ruske invazije“, rekao je Šolc.
Ranije su ukrajinske vlasti i mediji objavili video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može se videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.
Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, nazvavši fotografije i video-snimke iz Buče još jednim izrežiranim događajem kijevskog režima za zapadne medije.
Nemački vojnik - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
SVET
Bundesver: Ni u kom slučaju naše snage neće biti angažovane u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala