- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Pištolj na čelo: Kineski diplomata ilustrovao kako Amerika iznosi zahteve /foto/

CC0 / Pixabay/Ibro Palic / Pištolj na američkoj zastavi
Pištolj na američkoj zastavi - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
Pratite nas
Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Žao Liđijan objavio je na svom Tviter nalogu karikaturu kojom je ismejao zahteve Vašingtona upućene drugim zemljama da stanu na nečiju stranu. Kako kaže, to „u prevodu“ znači da primorava druge da stanu na stranu SAD.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Kada Sjedinjene Američke Države primoravaju druge da stanu na nečiju stranu, to zapravo znači – 'stani na (moju) stranu!'“, napisao je portparol uz objavljen crtež na kojem ruka u bojama američke zastave drži pištolj na slepoočnici druge osobe.

On je više puta komentarisao saopštenja i aktivnosti Vašingtona uz pomoć karikatura. Na primer, u februaru je objavio sliku ujka Sema (simbolizuje Ameriku) koji se pita „zašto Kina ne čini više da ugasi požar“ i u isto vreme doliva benzin u vatru oko table sa natpisom „Ukrajina“. Prema rečima kineskog diplomate, i sam Vašington bi trebalo da se zapita ko je sve to započeo.
Bela kuća je u više navrata saopštila da bi od Pekinga želela da čuje reči osude ruskog rukovodstva i vojske zbog njihovih aktivnosti u Ukrajini. Ove nedelje je i ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izrazio želju da Peking stane na stranu Kijeva. Sa svoje strane, Peking je napomenuo da se pridržava nezavisne pozicije prema ukrajinskoj krizi.
Mapa sveta - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
RUSIJA
Kineski diplomata ismejao omiljenu frazu zapadnih diplomata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala