Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Patrijarh: Glasanje je pravo, ali i dužnost

© Sputnik / Lola ĐorđevićPatrijarh Porfirije glasa na biračkom mestu u Beogradu
Patrijarh Porfirije glasa na biračkom mestu u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
Pratite nas
Patrijarh Porfirije izrazio je danas želju da današnji dan i ceo izborni proces prođu u najboljem miru na korist naroda i države.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Želim da izborni proces prođe u najvećem miru. Kao što smo mi danas služili liturgiju gde su bili sabrani ljudi različitog uzrasta, statusa, pogleda na svakodnevni život, ali to nije smetalo da te različitosti budu okvir u koji svako unosi svoj pečat i doprinosi opštem dobru“, rekao je patrijarh nakon glasanja u Osnovnoj školi „Kralj Petar Prvi“ u Beogradu.
Poželeo je da sve prođe u najboljem miru na korist naroda i države.
„Glasanje ne smatram samo pravom nego na neki način i dužnošću, jer je glasanje učestvovanje u politici, ali u izvornom smislu te reči, ne u smislu suprotstavljanja jednog dela protiv drugog, i mogućnosti i dužnosti da učestvujemo u zajedničkom delu za opšte dobro“, rekao je patrijarh.
Poglavar Srpske pravoslavne crkve podseća da reč „politika“ dolazi od grčkog glagola i znači način života koji obuhvata sve sfere čovekovog delanja.
„Politismos znači kultura i civilizacija - pogled na svet, i u tom smislu smatram da je važno da svako da svoj doprinos baš kroz glasanje“, poručio je patrijarh, prenosi Tanjug.
Slavlje u štabu SNS - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
SRBIJA
CESID: Vučić pobeđuje u prvom krugu, SNS vodi na parlamentarnim i beogradskim izborima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala