Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Najsavremeniji lekovi i HPV vakcina dostupni krajem maja o trošku države

© Sputnik / Lola Đorđević Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“
 Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
Pratite nas
Lekovi sa nove Liste lekova zajedno sa HPV vakcinom – novom 9-valentnom vakcinom protiv HPV virusa koja će se o trošku države obezbeđivati za devojčice i dečake uzrasta od devet i više godina, a u skladu sa Pravilnikom o obaveznoj i preporučenoj imunizaciji, biće dostupni građanima Srbije krajem maja, najavio je danas RFZO.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ovime će se, kako je istakla direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić, značajno povećati dostupnost najsavremenijih lekova pacijentima.
Pacijentima će o trošku države biti omogućeni najsavremeniji lekovi na svetu za različita oboljenja, kao što su, između ostalog, lekovi za dijabetes, hepatitis C, za multiplu sklerozu, za različita maligna oboljenja, kao što je karcinom debelog creva, karcinom dojke, karcinom bubrega.
Istovremeno, svim devojčicama i dečacima starijima od devet godina biće dostupna HPV vakcina – koja štiti od humani papiloma virusa koji može dovesti do raka grlića materice, navedeno je u saopštenju.
Lekovi - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
SRBIJA
U Srbiju stižu najsavremeniji lekovi za dijabetes, maligne bolesti, hepatitis
Lekovi (ilustracija) - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
DRUŠTVO
Aditiv koji unosimo već pola veka zabranjen kao štetan, ali u lekovima će ostati još neko vreme
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala