- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Koji simptomi u stomaku ukazuju na predoziranje vitaminom D

CC0 / / Sunčanje
Sunčanje - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
Pratite nas
Vitamin D nam ne pomaže samo da imamo čvrste kosti i u prevenciji od rahitisa, on štiti imunitet, utuče na rad raznih sistema u organizmu i pomaže u apsorpciji kalcijuma i fosfora iz hrane.
Lekari često kod pacijenata otkrivaju da im nedostaje vitamin D u organizmu. Međutim, velika je greška i ako se vitamin D konzumira u velikim količinama jer postaje toksičan. Britanski list „Ekspres“ je objavio spisak simptoma koji se pojavljuju u stomaku, a koji može ukazati na preveliku količinu tog vitamina u organizmu.
List je, pozivajući se na Nacionalnu zdravstvenu službu, ukazao da je za sprečavanje potencijalnih zdravstvenih problema ljudskom telu dnevno potrebno 10 mikro grama vitamina D. Međutim, lekar bi trebalo da odredi tačnu i najkorisniju dozu na osnovu analiza.
U slučaju da se unese prevelika doza vitamina D onda nastaje mučnina, smanjuje se apetit i nastaju problemi sa probavnim sistemom.
U američkoj klinici „Majo“ navode da usled toksičnosti vitamina može doći do gomilanja kalcijuma u krvi i zato i nastaju reakcije organizma. Progres bolesti može dovesti do bolova u kostima i pojave kamenčića kalcijuma u bubrezima. U tom slučaju je potrebno prestati sa primenom vitamina D i obratiti se lekaru.
Ovaj vitamin se može dobiti i putem ishrane, jer ga ima dosta u ribama kao što je losos, haringa, skuša, u crvenom mesu, džigerici i žumancetu.
Lekari preporučuju i da je potrebno više šetati kada je sunčan dan, ali da je neophodno kožu štititi od štetnosti ultravioletnog zračenja.
Farmaceutska mafija uništava prirodne lekove. - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2022
DRUŠTVO
Kako kombinovati vitamine da imaju najbolji učinak
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala