- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Japanci su izabrali srpsku zvezdu – po svome /foto/

© AFP 2023 / ATTILA KISBENEDEKFudbaleri Srbije slave gol protiv Mađarske na prijateljskoj utakmici
Fudbaleri Srbije slave gol protiv Mađarske na prijateljskoj utakmici - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi je tokom boravka u Japanu praktično stekao status cara. Japanci ga toliko vole i poštuju da su se odlučili da skiciraju njega, a ne Dušana Vlahovića, Dušana Tadića ili Aleksandra Mitrovića kada su u pitanju zvezde reprezentacija koja su obezbedile učešće na Mundijalu u Kataru.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

I dok su iz svake reprezentacije oslikali karikaturu po jedne zvezde, Japanci su se kada je Srbija u pitanju, odlučili da to bude lik selektora.
To zapravo i ne čudi zbog poštovanja koje Dragan Stojković Piksi uživa u „zemlji izlazećeg sunca“ gde je činio čuda u dresu Nagoje, prvobitno kao igrač.
Podsetimo, Piksi je u periodu od 1994. do 2001. bio je član Nagoje Grampus, da bi od 2008. do 2013. sa klupe vodio pomenuti tim.
Stojković je ostavio dubok trag u Japanu i odlikovan je Ordenom izlazećeg sunca sa zlatnim zracima. U pitanju je carsko odlikovanje koje se dodeljeuje Japancima i stranim državljanima za izuzetan doprinos u uspostavljanju i unapređenju prijateljskih odnosa ja Japanom.
Piksi je 2015. godine bio među 50 imena koje su se našle na pomenutoj listi, posle čega je usledilo odlikovanje. Takođe, Piksi se pojavio na polaganju kamelja temeljca japanske kompanije „Tojo tajers“ u Inđiji krajem 2020. godine.
Tako je na društvenoj mreži Tviter osvanula izuzetno interesantna objava na kojoj su urađene karikature, po jedna za svaku reprezentaciju. Za Brazil je, logično, izabran Nejmar, za Švajcarsku je to Džerdan Šaćiri, dok je kod Kameruna zvezda Čupo Moting, a za Srbiju je oslikan lik Dragana Stojkovića.
I Piksi se u tom društvu našao kao jedini selektor, ne samo u Grupi G u kojoj se nalaze Orlovi, već od svih reprezentacija koje će učestvovati na Mundijalu u Kataru krajem 2022. godine.
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
SPORT
Siniša se javio iz bolnice: „Neću smrknuta lica, zajedno se borimo“
 Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
SPORT
Piksi je već osvojio Katar – uzeo je i sablju u ruke /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala