- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Incident u Hrvatskoj: Skinuta srpska zastava za zgrade Saveta srpske nacionalne manjine

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava Srbije
Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
Pratite nas
Sa zgrade Saveta srpske nacionalne manjine u hrvatskom gradu Varaždinu ponovno je skinuta srpska zastava, saopštila je u subotu Županijska organizacija SDP-a Varaždinske županije i oštro osudila „taj čin mržnje“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Portparolka Policijske uprave varaždinske Marina Kolarić rekla je za Hinu da je od petka popodne do subote oko 10 sati, kada je primljena prijava, sa zgrade u centru Varaždina skinuta zastava jedne nacionalne manjine, dok su druge zastave ostavljene, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.
O incidentu se izjasnila i poslanica u hrvatskom parlamentu i predsednica županijskog SDP-a, Barbara Antolić Vupora, koja je oštro osudila ovaj ponovljeni vandalizam u Varaždinu, gradu koji bi, kako je rekla, „trebalo da bude grad tolerancije, kulture i mirnog suživota svih građana, uključujući i nacionalne manjine“.
S obzirom na to da nije reč o prvom ovakvom incidentu, već je srpska zastava s iste zgrade skinuta i u novembru prošle godine, Antolić Vupora je ocenila da time neko delu građana šalje poruku da u Varaždinu nisu dobrodošli.
„Uverena sam da se ovakve stvari ne bi događale da našu decu od malih nogu kroz građanski odgoj učimo toleranciji, ali ovaj primer nažalost govori kako je društvo u tom pogledu zakazalo“, navela je Antolić Vupora, preneo je Tanjug
Hrvatska i srpska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
SRBIJA
Uništena zastava srpske zajednice u Varaždinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala