- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi je već osvojio Katar – uzeo je i sablju u ruke /video/

© Sputnik / Lola Đorđević Dragan Stojković Piksi
 Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
Pratite nas
Dragan Stojković, selektor Srbije, iskoristio je priliku da se u Kataru upozna sa tradicijom i kulturom zemlje koja će biti domaćin Mundijala. U jednom trenutku Piksi je kročio na binu, priključivši se u izvođenju tradicionalnog plesa, uzeo je i sablju jednog od učesnika i aktivno učestvovao u predstavi.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Selektor Orlova po običaju je bio je odlično raspoložen tokom žreba za Svetsko prvenstvo u kojoj su kuglice namenile Orlovima da budu u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.
Dragan Stojković je u jednom trenutku prišao učesnicima performansa i uzeo je sablju od njega, posle čega je nastavio da oponaša domaćine, podižući i spuštajući sablju.
Svi pogledi bili su uprti ka njemu, a na kraju je nagrađen aplauzom.
„Uvek dobro raspoloženi Dragan Stojković Piksi je na žrebu u Dohi imao priliku da se upozna sa tradicionalnom kulturom zemlje domaćina“, napisao je FSS na zvaničnom Instagram profilu.
Piksi i ostali članovi srpske delegacije u Kataru su dan posle žreba razgledali hotel u kojem će biti smešteni Orlovi, koji će do stadiona na kojem igraju poslednji meč protiv Švajcarske moći praktično da ispešače, s obzirom na to da se velelepno zdanje nalazi svega 200 metara od njihovog hotela.
I nije Piksi samo „mahanjem sablje“ osvojio Katar. Plenio je osmehom na svakom koraku, video se sa najvećim facama svetskog fudbala sa kojima je sarađivao tokom bogate igračke i trenerske karijere, poput Arsena Vengera, Didijea Dešana i ostalih...
Usudio se kormilar Orlova da dodirne i „Zlatnu boginju“ dok ga je Dešan koji sa Francuskom brani tron iznenađeno gledao. Što se tiče žreba, i njega je ispratio s osmehom na licu, poručivši u svom stilu: „Ma, biće to dobro“.
Sve to uliva jednu dodatnu nadu otpimizma svima kojima je fudbal u krvi da će Srbija konačno moći da napravi iskorak na jednom velikom takmičenju i da, za početak, bar „izađe iz grupe“.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
SPORT
Sneg u aprilu šokirao Ruse i Francuze – u Moskvi se igralo, ne i u Sent Etjenu /foto, video/
Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
SPORT
Srbi dominiraju Evropom – gol i Sergeja /video/
Zastava Srbije na ceremoniji otvaranja Svetskog prvenstva - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
SPORT
Otvaramo protiv Brazila, sa Švajcarskom na kraju – ovo su ključni datumi Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala