- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Švajcarska o provokaciji protiv Srbije: „Šaćiri i Džaka su naučili lekcije“

© AFP 2023 / FRANCK FIFEGranit Džaka i Đerdan Šaćiri
Granit Džaka i Đerdan Šaćiri - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
Pratite nas
Iako se švajcarska javnost pribojavala da fudbaleri te zemlje zapadnu u istu grupu sa Srbijom na Svetskom prvenstvu, upravo se to i dogodilo. Ipak, niko nije zaboravio neprijatnost koju su pre četiri godine priredili Đerdan Šaćiri i Granit Džaka, pa je predsednik Fudbalskog saveza Švajcarske upozorio da se provokacije tih fudbalera neće ponoviti.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Molim vas, samo ne Srbija“ napisao je u najavi žreba za Svetsko prvenstvo Andrea Beni, novinar švajcarskog „Blika“, a nekoliko sati kasnije njegova molba nije uslišena.
Srbija i Švajcarska igraće u grupi G zajedno sa Brazilom i Kamerunom, a prva asocijacija na prethodni duel su političke provokacije Đerdana Šaćirija i Granita Džake koji su pobedu proslavili pokazivanjem dvoglavog orla.
Upravo je ta neprijatnost bila razlog zbog kog švajcarska javnost nije želela novi duel sa Srbijom, ali sada kada je izvesno da ćemo taj duel gledati oglasio se Dominik Blan, prvi čovek Fudbalskog saveza Švajcarske.
Blan je želeo da ukaže na to da se problemi neće ponoviti i da reprezentacija Švajcarske želi da gradi prijateljski odnos sa selekcijom Srbije.
„Ovoga puta ćemo da uživamo, imamo dobre odnose sa FSS i ne želimo da ih kvarimo. Ne želim nikakvu polemiku oko ovog meča. Znamo šta se desilo pre četiri godine u Rusiji. Ovo je sada drugačije i biće drugačije. Ovo su tri protivnika koju su nam prijatelji u fudbalskom svetu. Ne želim više da se bavim tim stvarima“, pojasnio je Blan.
Predsednik Fudbalskog saveza Švajcarske otkrio je da su Šaćiri i Džaka upozoreni da ne prirede reprizu sa Svetskog prvenstva 2014. godine u Rusiji.
„Nadam se da će taj meč protiv Srbije proći samo u znaku sporta. Granit Džaka i Đerdan Šaćiri su naučili svoje lekcije pre četiri godine u Kalinjingradu. Sada će morati da se ponašaju kao i svi ostali. Igrači i mediji moraju da ohlade glave kako bi sve prošlo u najboljem redu“, objasnio je Blan.
Srbija će protiv Švajcarske igrati drugog decembra, a od prethodnog duela rane još uvek nisu zalečene.
Ne samo da su Šaćiri i Džeko nesportski provocirali, već je Srbija oštećena za penal nad Aleksandrom Mitrovićem zbog čega su bili ugašeni snovi o nastavku takmičenja na Mundijalu te godine.
Četiri godine kasnije Srbija ne želi reprizu već novu epizodu u kojoj će pokazati zbog čega su se i plasirali na Svetsko prvenstvo.
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
SPORT
Srbinu odbrojani dani u Madridu, „Marka“ tvrdi – nema mu spasa
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
SPORT
Piksi: Ne bojimo se, svi su kvalitetni – ali i mi smo
Srpski reprezentativac Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
SPORT
Reakcije na žreb: Tadić želi revanš, Bjeković jedva čeka Švajcarsku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala