- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Poljska predlaže Evropi nove sankcije protiv Rusije: Stopirati priliv svih finansija

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaAmbasada Poljske u Moskvi
Ambasada Poljske u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
Pratite nas
Poljska je predložila Evropskoj komisiji novu listu sankcija protiv Rusije, saopštio je portparol Vlade Poljske Pjotr Miler.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Premijer Poljske Mateuš Moravjecki juče je uputio šefu Evropske komisije novi apel, pismo koje će biti predato Evropskom savetu, a koje se tiče novih sankcija“, rekao je Miler.
Kako je objasnio, poljski premijer predlaže Evropkoj uniji „da ispuni obećanja po pitanju zatvaranja finansijskih tokova sa Rusijom“.
„Drugi postulat je prekid isporuka ruske nafte, gasa i uglja na teritoriju EU ili bar jasno definisanje izgleda kada bi to moglo da se dogodi. Još jedan važan momenat je konfiskovanje imovine Rusije i oligarha na teritoriji EU. To čemu sada svedočimo je zamrzavanje imovine“, rekao je Miler.
Nakon pokretanja specijalne vojne operacije u Ukrajini, Zapad je intenzivirao sankcioni pritisak na Moskvu. Restrikcije su usmerene pre svega protiv bankarskog sektora i isporuka visoke tehnologije. Mnoge zemlje su objavile da zamrzavaju rusku imovinu. Prema rečima ministra finansija Rusije Antona Siluanova, radi se o oko 300 milijardi dolara, što je otprilike polovina zlatnih i deviznih rezervi Rusije.
Centralna banka Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
RUSIJA
Odgovor Rusije na zamrzavanje zlatnih rezervi: Stopiramo protok kapitala svih neprijateljskih zemalja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala