- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan ima novog (starog) heroja – Urošević srušio TSC

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICSlobodan Urošević
Slobodan Urošević - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
Pratite nas
Fudbaleri Partizana savladali su TSC rezultatom 2:0 u okviru 29. kola Superlige golovima Slobodana Uroševića u 11. i 38. minutu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Fudbaleri Partizana nemaju pravo na grešku i kiks ukoliko žele prvo mesto i titulu, pa su u dobrom i silovitom ritmu ušli i u utakmicu protiv TSC-a.
Ipak, ni gosti ne mogu da budu opušteni jer im plej-of „visi o koncu“ pa su takođe krenuli izuzetno ofanzivno i već u trećem minutu zapretili golu Partizana.
Kvinsi Menig prvi je kod crno-belih šutirao ka golu, ali bezuspešno jer je dobro bio postavljen Nenad Filipović, golman gostujućeg tima.
Zbog ofanzive, TSC je zapostavio odbranu, pa se ukazala prilika za Slobodana Uroševića koji je u 11. minutu zatresao mrežu za 1:0 posle asistencije Bibrasa Natha.
Nije opala motivacija fudbalerima TSC-a pa su sedam minuta nakon gola Partizana Jug Stanojev i Mihajlo Banjac kreirali lepu akciju, ali bez gola jer je Urošević odradio dobar posao i u odbrani i blokirao šut.
Usledio je mirniji ritam sve do 38. minuta kada je ponovo zablistao Uroševiić. Dobro je levi bek crno-belih ispratio centaršut i glavom loptu poslao u gol za važnih 2:0 u Humskoj.
U novo poluvreme ušlo je ponovo mirnim tempom, a prvi su pojačali ritam gosti i to previše jer je Nemanja Petrović napravio izuzetno oštar start nad Aleksandrom Lutovcem zbog čega je zaradio i žuti karton.
Aleksandar Stanojević napravio je tri izmene pa su umesto Nikole Terzića, Bibrasa Natha i Filipa Holendera ušli Lazar Marković, Miloš Jojić i Marko Milovanović.
Crno-beli mogli su iz kontre da zaprete u 80. minutu, ali je pomoćni sudija napravio grešku.
Lazar Marković je posle asistencije Saše Zdjelara bio u prilici da se približi golu TSC-a, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu.
Usledio je usporeni snimak, na kom se jasno videlo da je Marković bio na svojoj polovini terena.
Napravili su fudbaleri TSC-a gužvu pred golom Partizana, ali dosta netačnih pasova i neorganizovani napad nisu ugrozili crno-bele.
Delovali su gosti demoralisano krajem drugog dela igre zbog čega je rezultat ostao nepromenjen, a Partizan odneo pobedu.
Posle nove pobede crno-beli izborili su ponovo prvo mesto na tabeli, ali Crvena zvezda ima jednu utakmicu manje.
Zastava Srbije na ceremoniji otvaranja Svetskog prvenstva - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
SPORT
Otvaramo protiv Brazila, sa Švajcarskom na kraju – ovo su ključni datumi Srbije
Samjuel Eto, predsednik FS Kameruna (desno) i selektor Kameruna Rigobert Song - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
Katar 2022
Igraće protiv Srbije na Mundijalu, a ne zna nijednog igrača
Granit Džaka i Đerdan Šaćiri - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
SPORT
Švajcarska o provokaciji protiv Srbije: „Šaćiri i Džaka su naučili lekcije“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala