- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Vojska LNR nastavlja ofanzivu, eliminisano oko 40 pripadnika ukrajinskih snaga bezbednosti

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPripadnik Narodne milicije LNR
Pripadnik Narodne milicije LNR - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
Pratite nas
Vojne jedinice Luganske Narodne Republike nastavljaju ofanzivu, stigle su do predgrađa naselja Kremena i Metelkino, a u borbama je preko noći eliminisano oko 40 ukrajinskih ekstremista, dva oklopna vozila i artiljerijska baterija, izjavio je general-major Igor Konašenkov, portparol ruskog Ministarstva odbrane na redovnom brifingu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Jedinice Luganske Narodne Republike nastavile su ofanzivu, blokirale severnu periferiju naselja Kremena i istočnu periferiju naselja Metelkino. Tokom noći likvidirano je oko 40 ukrajinskih ekstremista, koji su delovali u sastavu 57. zasebne motorizovane pešadijske brigade, jednu artiljerijsku bateriju, dva oklopna vozila i četiri vozila različite namene“, istakao je on.
Konašenkov je takođe istakao da su oružane snage Rusije visokopreciznim vazdušnim oružjem uništile šest ukrajinskih vojnih objekata, uključujući pet skladišta municije.
General-major je još izjavio da su sredstva ruske protivvazdušne odbrane oborila ukrajinski helokopter Mi-8, kao i 8 dronova, uključujući jedan „Bajraktar“.
Pored toga, kako je rekao, ruska avijacija je za dan uništila 52 ukrajinska vojna objekta, uključujući 10 područja na kojima je bila stacionirana vojna oprema.

„Operativno-taktička avijacija uništila je 52 ukrajinska vojna objekta. Od toga: tri komandna punkta, tri višecevna raketna sistema, vazduhoplovni raketni sistem ‘Buk-M1’, radar za osvetljavanje i navođenje vazduhoplovnog raketnog sistema ‘S-300’, kao i 10 područja stacionirane vojne tehnike i 16 uporišta oružanih snaga Ukrajine“, istakao je Konašenkov.

Ministarstvo odbrane saopštilo je 25. marta da je od kraja februara republika uspostavila kontrolu nad 93 odsto teritorije bivše Luganske oblasti Ukrajine, u čijim je granicama i proglašena njena nezavisnost. Trenutno se vode borbe za oslobođenje Severodonjecko-Lisičanske urbane aglomeracije.
Ruska garda u Melitopolju - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
RUSIJA
Oborena dva ukrajinska helikoptera sa komandantima bataljona "Azov"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala