- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Pet tačaka štetnih po interese Srpske: Dodik traži posebnu sednicu Skupštine RS

© YouTube/BN TV INFO / printscreenSednica parlamenta Republike Srpske
Sednica parlamenta Republike Srpske - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poslao je Narodnoj skupštini Republike Srpske zahtev za održavanje posebne sednice, na kojoj bi bilo pet tačaka za koje Dodik smatra da su štetne po vitalne interese Srpske.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Dodik je poslao zahtev Skupštini RS da razmotri tačke koje je 31. marta Predsedništvo BiH usvojilo bez konsenzusa, objavila je RTRS.
Veoma štetnom po vitalne interese Srpske Dodik je ocenio odluku o odobravanju zaključivanja memoranduma o razumevanju između Centralne izborne komisije BiH i OEBS-a u BiH.
Dodik je naveo da je veoma štetna po vitalne interese Srpske i odluka o odobravanju zaključivanja memoranduma o razumevanju u vezi sa izbornom saradnjom između CIK-a BiH i Državne izborne kancelarije Mađarske.
Dodik je naveo da je po vitalne interese Srpske veoma štetna i odluka o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju kompjuterske i informacione pismenosti ICILS 2023.
Veoma štetnom po vitalne interese Srpske Dodik je proglasio i odluku o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju trendova u znanju matematike i prirodnih nauka TIMSS 2023.
Dodik je proglasio kao veoma štetnu po vitalne interese Republike Srpske odluku o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju o učenju i podučavanju TALIS 2024, koja je usvojena na jučerašnjoj sednici Predsedništva bez konsenzusa, te pozvao poslanike Narodne skupštine da se o tome izjasne.
 Milorad  Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
REGION
Dodik napustio deo sednice Predsedništva BiH zbog Turkovićeve /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala