- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Novi ukaz: Ruske avio kompanije mogu u rubljama da plaćaju lizing ili kupovinu aviona strancima

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin  - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz „O privremenoj proceduri realizovanja finansijskih obaveza u oblasti saobraćaja prema nekim stranim kreditorima“, koji predviđa da domaće kompanije mogu da plate stranim kompanijama iz neprijateljskih država za lizing ili kupovinu aviona u rubljama.
Transakcije će se vršiti na račune otvorene u ruskim bankama.
Podsetimo, nova pravila o prodaji ruskog gasa „neprijateljskim zemljama“, koja podrazumevaju plaćanje u rubljama, počinju da se primenjuju od danas.
Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je juče ukaz o trgovini gasom sa "neprijateljskim državama".
"Predlažemo ugovornim stranama iz tih država (neprijateljskih) jasnu i transparentnu shemu. Kako bi kupili ruski prirodni gas, treba da otvore račune u rubljama u ruskim bankama. Upravo sa tih računa će se vršiti plaćanje gasa koji se bude isporučivao od sutra, 1. aprila ove godine", rekao je Putin.
Ruski predsednik je saopštio da će Rusija nastaviti sa isporukama gasa u skladu sa količinama i dogovorenim cenama koje su mnogo niže od spot cena.
On je dodao da će aktuelni ugovori biti poništeni, ako kupci iz "neprijateljskih država" ne budu poštovali nove uslove plaćanja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala