- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Diktat i ucene neće uticati na odnose Indije i Rusije /video/

© Sputnik / Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov i Sabramanjam Džaišankar
Sergej Lavrov i Sabramanjam Džaišankar - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
Pratite nas
Američke pretnje i pritisci na Indiju neće uticati na odnose sa Rusijom, jer partnerstvo Rusije i Indije ne zavisi od nezakonitih pokušaja diktata i ucene, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tokom boravka u Nju Delhiju.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov posetio je Indiju, gde se sreo sa više zvaničnika, među kojima je i premijer Narendra Modi.
Na pitanje novinara da li će pritisci SAD na Indiju uticati na odnose Nju Delhija i Moskve i naškoditi tom partnerstvu, Lavrov je odgovorio kako je siguran da neće.
„Partnerstvo Rusije i Indije ne zavisi od konjukturnih principa, pogotovo od nezakonitih metoda diktata i ucene. Znate da je prema zemljama poput Rusije, Kine, Indije i mnogih drugih potpuno besmisleno koristiti ovakvu vrstu politike. To samo znači da ljudi koji predlažu i realizuju takvu politiku i još je nameću ostalima, ne razumeju dobro nacionalne identitete tih zemalja sa kojima pokušavaju da razgovaraju jezikom ucena i ultimatuma“, rekao je Lavrov.
On je podsetio da Rusija ide ka zameni evra i dolara nacionalnim valutama u trgovini sa zemljama kao što su Indija ili Kina već nekoliko godina.
Sastanak Lavrova sa indijskim ministrom spoljnih poslova Sabramanjamom Džaišankarom održan je iza zatvorenih vrata, ali su novinari uspeli da vide deo sastanka tokom uvodnih komentara ministara.
„Naši bilateralni odnosi nastavili su da rastu na mnogim poljima i diversifikovali smo našu saradnju šireći agendu“, rekao je Sabramanjan, dodajući da se sastanak održava u komplikovanom međunarodnom okruženju.
Podsetimo, nedavno je zamenik savetnika za nacionalnu bezbednost SAD Dalip Sing rekao kako „Vašington ne želi da vidi ubrzanje u indijskom uvozu energije i druge robe iz Rusije“, te da će „zemlje koje pokušaju da zaobiđu sankcije protiv Moskve snositi posledice“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala