- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Nova shema za gas ne znači trenutni prekid isporuka

© Sputnik / Vitaliй BelousovMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
Pratite nas
Ukaz predsednika Rusije o prelasku na plaćanje ruskog gasa u rubljama ne odnosi se na već isporučeni gas a nova shema ne znači trenutni prekid isporuka, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Uplate za gas koji se sada isporučuje mogu se izvršiti do kraja aprila, čak i početkom maja, dodao je on.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Situacija je sledeća. Juče je bilo mnogo pitanja da li to znači da će se od 1. aprila obustaviti gas. Ne to ne znači to. Plaćanje u rubljama je za isporuke koje sada idu ne mora da se izvrši danas. Ona mora da se izvrši u drugoj polovini meseca, pred kraj meseca, ili čak početkom maja“, precizirao je on.
Portparol Kremlja je naglasio da je prodavac „Gasprom“ i da je za sve nijanse, pitanja, potrebno obratiti se njima.
On je dodao da je predsednik Vladimir Putin u opštim crtama opisao novu shemu plaćanja.

Otimačina ruske imovine

Na Zapadu je u toku banditska otimačina ruske imovine, pa i privatne, rekao je Peskov.
„Vidimo snažan kurs su pravcu otimanja imovine, apsolutno zakonite imovine. Banditska otimačina imovine koja je u toku, zaplena sredstava na računima, privatne svojine i drugo. Takođe vidimo banditske aktivnosti prema našim rezervama o čemu je posebno govorio predsednik Putin. To je takođe nezakonito, a ako se tome dodaju planovi o nacionalizaciji, onda to ne sluti na dobro “, rekao je on.
Podsetimo, mediji su objavili da Ministarstvo ekonomije Nemačke razmišlja o nacionalizaciji ćerki kompanije „Gasproma“ i „Rosnjeft“.

O kursu rublje

Peskov je rekao i da se u Kremlju ne slažu sa ocenom Bele kuće da kurs rublje nije pokazatelj situacije u ruskoj privredi.
On je prokomentarisao izjavu direktora za komunikacije Bele kuće kejt Bedingfild da ruske vlasti na veštački način jačaju kurs rublje.
„Ne slažemo se sa tim, kurs rublje jeste pokazatelj prema kojem se može orijentisati“, rekao je on.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala