- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Još jedna banka u Srbiji ima novog vlasnika

© Sputnik / Aleksandr DemьяnčukLogotip „Rajfajzen banke“
Logotip „Rajfajzen banke“ - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
Pratite nas
Rajfajzen banka a.d. Beograd saopštila je da je posle dobijanja saglasnosti Narodne banke Srbije i nadležnih regulatornih tela uspešno realizovala kupovinu 100 odsto akcija Kredi agrikol u Srbiji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Proces akvizicije započet je u avgustu prošle godine potpisivanjem ugovora, a spajanje Rajfajzen banke i Kredi agrikol Srbija A.D. Novi Sad očekuje se do kraja drugog kvartala 2023.
Tako su od Kredi agrikol S.A. akvizirani Kredi agrikol Srbija A.D. čije je sedište u Novom Sadu i CA Lizing Srbija d.o.o.
Predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke Zoran Petrović ocenio je da se ovom akvizicijom realizuju dugoročni strateške planove o proširenju poslovanja u Srbiji.
„Ponosni smo zbog činjenice da je naša centrala, Raiffeisen Bank International, prepoznala potencijal u Srbiji i podržala nas u nameri da se još bolje pozicioniramo na tržištu“, rekao je on.
Očekuje se da će Rajfajzen banka povećati tržišno učešće u Srbiji na 12 procenata po vrednosti ukupne bilansne aktive, ukupan kreditni portfolio bi trebalo da dostigne vrednost od gotovo tri milijarde evra, a baza aktivnih klijenata da premaši broj od milion korisnika, preneo je Tanjug.
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala