- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Da nikome ne padne na pamet da napadne“: Rusija će ojačati zapadne granice

© Sputnik / Evgeniя NovoženinaMoskva, Kremlj
Moskva, Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
Pratite nas
Rusija će ojačati svoje zapadne granice tako da se održi neophodni paritet i kako „nikome ne bi palo na pamet da je napadne“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako je rekao, ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izvestio je ruskog lidera Vladimira Putina da zemlje NATO-a jačaju vojni potencijal na zapadnim granicama Rusije.

„Putin je dao instrukcije Šojguu i naše Ministarstvo odbrane sada radi na tome da razradi plan uzvratnog povećanja i jačanja našeg vojnog potencijala na zapadnim granicama. Naravno, to će biti učinjeno tako da budemo zaštićeni, da održimo neophodni paritet u svemu i tako da nikome ne padne na pamet da nas napadne“, rekao je Peskov u intervjuu za televiziju „Belorusija 1“.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio početak vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
RUSIJA
Ruski diplomata: NATO se igra vatrom, Evropi nećemo zaboraviti neprijateljsko ponašanje
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala