- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Član posade poginuo, dvoje povređenih u padu aviona američke mornarice

© Flickr / aceebeeAvion američke mornarice E-2D „Houk aj“ (E-2D Hawkeye)
Avion američke mornarice E-2D „Houk aj“ (E-2D Hawkeye) - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
Pratite nas
Jedan član posade je poginuo, a još dva su povređena u padu aviona u sredu uveče u blizini ostrva Valops i Činkotig u Virdžiniji, na istočnoj obali SAD, potvrdila je baza američke mornarice u Atlantiku u memorandumu od 30. marta.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako se navodi u saopštenju, državna policija Merilenda spasila je dva člana posade sa mesta pada aviona i prebacila ih na ostrvo Valops na lečenje. Navodi se da su obe osobe zadobile povrede koje nisu opasne po život, a kasnije su poslate u bolnicu „Tidal“ u Solsberiju, Merilend. Imena povređenih nisu objavljena.
Vatrogasna služba okruga Vuster pronašla je trećeg, preminulog člana posade.
Pripadnici odeljenja za javnu bezbednost okruga Asomak, Komisije za pomorske resurse Virdžinije, vatrogasci i osoblje obalske straže došli su na lice mesta. Hitnoj pomoći pomogli su ronilački timovi iz Oušn Sitija i Solsberija u Merilendu.
Službenik za odnose sa javnošću mornaričke baze Atlantik poručnik Rob Majers potvrdio je da je avion E-2D „Houk aj“ (E-2D Hawkeye) američke mornarice izvodio rutinsku vežbu kada je pao severno od ostrva Činkotig u Virdžiniji oko 19:30 po lokalnom vremenu u sredu.
On je naveo da je avion vredan 80 miliona dolara vazdušne desantne eskadrile istočne obale poleteo sa pomorske stanice Norfolk i bio na putu za ostrvo Valops kada se srušio.
Istraga je u toku.
F-35 - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2020
Srušio se još jedan američki skupoceni borbeni avion, drugi na istom mestu za pet dana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala