- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Berlin: Vlada analizira Putinov ukaz o plaćanju gasa u rubljama

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZastava na zgradi Bundestaga u Berlinu
Zastava na zgradi Bundestaga u Berlinu - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
Pratite nas
Nemačka vlada sada analizira ukaz predsednika Rusije Vladimira Putina o plaćanju ruskog gasa u rubljama, rekao je na brifingu za novinare zamenik zvaničnog predstavnika vlade Volfgang Bihner.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Federalna vlada sada izučava ukaz sa aspekta konkretnih posledica“, rekao je on.
Istovremeno, nemačko Ministarstvo ekonomije odbilo je da komentariše informacije nameri da se nacionalizuju ćerke kompanije „Gasproma“ i „Rosnjefta“.
„Ne komentarišemo pisanje medija i ne spekulišemo na tu temu“, rekla je predstavnik Ministarstva Beate Baron.
List „Handelsblat“ je juče objavio, pozivajući se na izvore iz vlade, da Ministarstvo ekonomije razmišlja da nacionalizuje ćerke kompanije „Gasproma“ i „Rosnjefta“ u slučaju da dođe do prekida isporuka gasa i drugih energenata iz Rusije.
S tim u vezi oglasio je i portparol Kremlja Dmitrij Peskov koji je, komentarišući šta se na Zapadu događa sa ruskom imovinom, rekao:
„Vidimo snažan kurs su pravcu otimanja imovine, apsolutno zakonite imovine. Banditska otimačina imovine koja je u toku, zaplena sredstava na računima, privatne svojine i drugo. Takođe vidimo banditske aktivnosti prema našim rezervama o čemu je posebno govorio predsednik Putin. To je takođe nezakonito, a ako se tome dodaju planovi o nacionalizaciji, onda to ne sluti na dobro “, rekao je on.
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
RUSIJA
Lavrov: Shema plaćanja gasa u rubljama - pravedna
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala