- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bajdenova portparolka Džen Psaki napušta Belu kuću

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografija Dženifer Psaki, portparol Bele kuće
 Dženifer Psaki, portparol Bele kuće - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
Pratite nas
Sekretarka za štampu Bele kuće Džen Psaki planira da napusti Bajdenovu administraciju u narednim nedeljama i ode na Em-Es-En-Bi-Si, izjavile su u petak za Si-En-En dve osobe upoznate sa situacijom.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Psakijeva nije zvanično potpisala ugovor sa kablovskom informativnom mrežom, ali su pregovori u poodmakloj fazi, navode američki mediji.
Aksios navodi da će Džen Psaki biti voditeljka emisije za En-Bi-Sijevu (NBC) striming platformu Pikok (Peacock). Takođe će se pojavljivati u emisijama Em-Es-En-Bi-Sija (MSNBC). Taj medij je odbio da komentariše navodni "transfer".
Neimenovani zvaničnik Bele kuće odbio je da potvrdi buduće planove Psakijeve, ali je rekao da "Džen naporno radi svaki dan u ime predsednika da bi pružila odgovore na pitanja i tu je njen fokus".
Bela kuća je odbila da komentariše ko bi mogao da je zameni, ali će zamenica sekretara za štampu Karin Žan Pjer skoro sigurno biti razmatrana. Direktorka za komunikacije Bele kuće Kejt Bedingfild, koja je debitovala na brifingu za štampu ove nedelje, takođe se pominje među kandidatima.
Više televizijskih mreža izrazilo je interesovanje za angažovanje Psakijeve, prema jednom od izvora Si-En-Ena.
Očekuje se da će Psakijeva, koja nije odmah odgovorila na zahtev za komentar, ostati na mestu sekretara za štampu do 30. aprila.
Kada ode iz Bele kuće, Psakijeva će postati drugi visoki zvaničnik za komunikacije u Em-Es-En-Bi-Siju. Simon Sanders, koja je bila viši portparol potpredsednice Kamale Haris, napustila je Belu kuću ranije ove godine i počeće da vodi emisiju na toj televiziji u maju.
Psakijeva je bila sekretarka za štampu otkako je predsednik Džozef Bajden prvi put preuzeo dužnost u januaru 2021. Prethodno je bila politička komentatorka Si-En-Ena, a pre toga je radila u Obaminoj administraciji kao direktorka komunikacija Bele kuće i portparolka Stejt departmenta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala