- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Ako SNP ne odustane od manjinske vlade, za njega nema mjesta u vlasti u Beranama

© Sputnik / SputnjikZastava Crne Gore
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
Pratite nas
Poslanica DF-a Jelena Božović kaže za Sputnjik da još nijesu počeli razgovori oko formiranja nove vlasti u Beranama, već da se čeka rasplet oko formiranja manjinske vlade - ako SNP odustane od tog koncepta, on će biti u budućoj vlasti u gradu pod Jasikovcem, a ako uđe u vladu Diratana Abazovića neće biti dio te vlasti.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Demokratski front insistira da se svi vratimo na početne pozicije pregovora u okviru parlamentarne većine nakon 30. avgusta 2020. godine, sve ostalo je prekompozicija izborne volje i za DF je neprihvatljivo“, kaže za Sputnjik Božovićeva.
Ona ističe da što se tiče učešća SNP-a u formiranju nove vlasti u Beranama DF insistira da ta partija odustane od koncepta manjinske vlade, da se vrate u okvire koalicije „Za budućnost Crne Gore“.
Ukoliko do toga ne dođe, u Beranama se neće pregovarati sa SNP-om oko formiranja buduće vlasti. To je nešto što ne zavisi samo od nas, već i od pet ostalih partija koje su dobile povjerenje građana Berana. Podsjetiću da su DPS i njeni koalicioni partneri, i ako tome dodamo i glasove SNP-a, dobili zajedno nešto ispod 40 odsto glasova građana Berana, a partije koje su protiv manjinske vlade su dobile preko 60 odsto glasova birača. U okviru te podrške će se razgovarati oko formiranja vlasti u Beranama”, kaže Božović za Sputnjik.
© Foto : Ustupljeno SputnjikuJelena Božović
Jelena Božović - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
Jelena Božović
Ona ističe da još uvjek nijesu počeli nikakvi razgovori o formiranju vlasti i da oni očekuju da će SNP odustati od formiranja manjinske vlade.
“ Dakle, vrlo je važno istaći da o učešću SNP-a u vlasti u Beranama ne odlučuje samo DF, već i Prava, Ujedinjena, Kolaicija Berane sad, i svi su oni istakli da ako SNP ne odustane od manjinske vlade, ne može biti dio buduće vlasti u Beranama”, poručuje Božović.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala